<< Tillbaka till listan över lediga jobb

BVC-sköterska/Distriktssköterska till Arbrå Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

BVC Arbrå har cirka 200 inskrivna barn och det är totalt cirka 3300 listade patienter på hälsocentralen. Hälsocentralen är bemannade med undersköterskor, sjuksköterskor, distriktssköterskor, läkare, rehabkoordinator, fysioterapeut, arbetsterapeut, och medicinska sekreterare med flera. Nivån av ansvarstagande är mycket hög och vi är måna om god service och kvalitetssäkrade rutiner till befolkning och kolleger.

Arbrå är beläget i Hälsingland 1,5 mil norr om Bollnäs i natursköna Ljusnandalen. Ett mindre samhälle med affär, skola, sport/simhall och område med motionsspår. Nära till skidspår och utförsåkning vintertid. Nära till bad sommartid.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en BVC- sköterska fördelad 60% på BVC Arbrå och 40% på Arbrå Din hälsocentral. Det är också möjligt att söka deltidstjänst på BVC.

Som BVC-sköterska hos oss arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv med barnets hälsa i fokus. Du är ett aktivt stöd för nyblivna föräldrar. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat mottagningsarbete med hälsoövervakning, hembesök, hälsofrämjande och föräldrastödjande samtal, rådgivning och vaccinationer.

Som distriktssjuksköterska kommer du att arbeta med hälso- och sjukvård för både barn och vuxna. Arbetet omfattar telefonrådgivning, mottagningsarbete med planerade och akuta besök, förbyggande hälsovård och hembesök.

Det ställs krav på självständigt arbete, ett gott bemötande, god samarbetsförmåga och professionellt ansvar.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till barnsjuksköterska alternativt distriktssköterska. Det är en fördel om du har vidareutbildning som distriktssköterska inklusive förskrivningsrätt. Det är en merit om du har erfarenhet av Senior Alert, Äldreteamarbete, Lifecare samt journalsystemet PMO.

Du har ett genuint intresse för människor och har barnet i fokus. Vi förväntar oss att du tillsammans med dina kolleger bidrar med din kompetens och ett gott bemötande för att ge barn och föräldrar bästa möjliga omhändertagande.
Du trivs i din yrkesroll, är engagerad och bidrar till ett gott arbetsklimat, har initiativförmåga och ansvarskänsla. Vi vill att du har god samarbetsförmåga och personlig lämplighet för att arbeta tillsammans med de kompetenser som ingår i hälsocentralens verksamhet. Ett väl fungerande teamarbete är grunden för effektiva flöden och god arbetsmiljö.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras.

Ansök här