<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Enhetschef till Hjälpmedel SAM Konsultteam och Butik

Hjälpmedel SAM är en förvaltning inom Region Gävleborg med ett verksamhetsområde som omfattar hjälpmedel för personer som har rörelsehinder, tal- och språksvårigheter, samt kognitiva och medicinska funktionsnedsättningar.

Hjälpmedel SAM erbjuder och utför:
• Uthyrning och försäljning av hjälpmedel
• Utprovning och anpassning av hjälpmedel
• Tekniskt underhåll av hjälpmedel
• Information och utbildning

Arbetsuppgifter

Hjälpmedel SAM i Gävleborg söker enhetschef för Konsultteam och Butik med placering i Gävle. Du har ett övergripande ansvar och ett personalansvar för cirka 20 medarbetare.

Att vara enhetschef hos oss är ett operativt ledarskap. Du ansvarar för det dagliga arbetet, du är synlig och närvarande i organisationen. Uppdraget kräver vilja och förmåga att lyssna och förankra samt att se nödvändigheten i att samverka mellan de olika enheterna inom Hjälpmedel SAM.

Uppdraget kräver även att du har förmåga att styra verksamheten inom givna ekonomiska ramar.

Som enhetschef för Konsultteam och Butik ansvarar du för enhetens verksamhet, dess kvalitet och utveckling utifrån det uppdrag som överenskommits med din förvaltningschef. Du har ett utpekat arbetsgivaransvar inom de områden som regleras av lagar och förordningar. Du har personalansvar för din enhet vilket bl. a innebär att ha rätt bemanning med rätt kompetens. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp där du även har ett ansvar för helheten inom förvaltningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Du leder och ansvarar för konsulenter, anpassningstekniker och butikspersonal på Hjälpmedel SAM.
• Du ansvarar för att rådgivning, utprovningar och anpassningar utförs.
• Du ansvarar för att forma utbildningsverksamheten utifrån behov från förskrivarorganisationen.

Kvalifikationer

Vi önskar att du har en högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet inom hjälpmedelsområdet.

Vi ser gärna att du har chefserfarenhet eller erfarenhet av ledarskap i en organisation i utveckling. Erfarenhet av chefsarbete i liknande verksamhet är meriterande. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation.

Uppdraget ställer krav på ett tydligt och målinriktat ledarskap med god förmåga att delegera.

Som person är du kommunikativ och visar integritet. Du står för fattade beslut och lever efter dessa. Du skapar goda relationer och bygger nätverk för effektivt samarbete. Du arbetar metodiskt med att analysera, prioritera och organisera verksamheten.

De personliga egenskaperna värderas högt.

Ansök här