<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Distriktssköterska till Strömsbro Din hälsocentral, Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Strömsbro Din hälsocentral är vackert belägen och vårt upptagningsområde omfattar kustnära landsbygd blandat med äldre och nybyggda villaområden. Hälsocentralen ligger på cykelavstånd från tågstationen och bussförbindelserna är goda. Med våra närmare 10 800 listade är vi den största offentligt drivna hälsocentralen i Gävle och bemannas med cirka 50 medarbetare.

Vi bedriver primärvård med läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, hembesök, BVC, psykosocialt team, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom ansvarar vi för flera vård- och omsorgsboenden. Vi har specialistmottagningar för astma/KOL, rökavvänjning, diabetes, inkontinens och hälsosamtal. För en bra struktur i arbetet med sjukskrivningar har vi en rehabkoordinator till vår hjälp. Vi har dessutom förmånen att ha en apotekare på plats en dag i veckan för att vara oss behjälplig i det medicinska utvecklingsarbetet.

Arbetsuppgifter

Vi söker sig dig som är distriktssköterska eller erfaren sjuksköterska och vill arbeta tillsammans med oss.

Hos oss arbetar olika yrkesprofessioner tillsammans med fokus på den gemensamma patienten. Vi är en trygg arbetsgrupp som stöttar varandra och tycker om att ha roligt på jobbet. Vi söker dig som vill vara en del av vårt team.

På vår arbetsplats finns utrymme för utvecklingsarbete och utbildning. Vi har avsatt tid för distriktssköterskemöte, kvalitetsarbete, APT och möjlighet finns att delta på utbildningar för att du ska kunna utvecklas. Vi söker dig som vill driva primärvården framåt och delta i god utveckling på arbetsplatsen.

Som distriktssköterska/sjuksköterska hos oss omfattar arbetet telefonrådgivning, mottagningsarbete av både planerade och av akut karaktär samt förebyggande hälsovård. I vårt uppdrag ingår även att göra hembesök samt delta i vårdplanering (sip) i hemmet eller över Movie. Arbetet är varierande och rotation sker mellan de olika placeringarna på hälsocentralen. Vi söker dig som är flexibel och som trivs med ett varierande arbete.

Arbetstiderna är dagtid men kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma vid enstaka tillfällen.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med bred erfarenhet och/eller specialistsjuksköterskeexamen som distriktssköterska. Har du erfarenhet av hembesök så är det meriterande.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete inom primärvård, journalsystemet PMO samt kommunitaktionssystemet Lifecare.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är en positiv, engagerad och kreativ person med ett gott bemötande. Du är ansvarstagande och har god samarbetsförmåga och kan arbeta både självständigt och i team.

God datorvana och körkort erfordras.

Varmt välkommen med din ansökan, urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Ansök här