<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Arkivassistent till enheten för informationsförvaltning, Gävle

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

Region Gävleborgs informationsförvaltande funktioner är i ett utvecklingsskede och nu söker vi en arkivassistent till Enheten för informationsförvaltning på kansliavdelningen. Kansliavdelningen är placerad i Region Gävleborgs stab, underställd kanslidirektören. På enheten finns medarbetare inom områdena informationssäkerhet, dataskydd, registratur och arkiv.

Vi söker dig som har ett genuint intresse av informationsförvaltning och erbjuder ett utmanande arbete. Du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga informationsförvaltande funktioner.

Arbetsuppgifter

Du kommer i första hand att arbeta med
* att handlägga begäran om allmän handling
* att bedriva forskarservice
* att hantera arkivleveranser
* att svara för inköp av förbrukningsmateriel
* att i övrigt tillsammans med arkivarier delta i regionarkivets verksamheter, som t ex att ordna och förteckna arkiv som förvaras på regionarkivet eller att ge råd åt regionens förvaltningar i arkivfrågor

Vissa arbetsmoment kan innefatta lyft och fysiska transporter.

Kvalifikationer

Vi söker nu en arkivassistent med placering i regionarkivet.

Vi söker dig med lägst gymnasieutbildning men helst högskoleutbildning där arkiv- och informationsvetenskap ingått med 20 hp eller motsvarande, alternativt erfarenhet av att arbeta med arkiv inom den offentliga förvaltningen. Du har erfarenhet av att utföra sekretessprövningar.

Som person är du utåtriktad och har god samarbetsförmåga. Du kan fokusera och driva på för att uppnå uppsatta mål. Tjänsten ställer också krav på självständighet och noggrannhet.

Du ska vara intresserad av att arbeta med utvecklings- och förändringsarbete och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Ansök här