<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Biträdande vårdenhetschef till kirurgavdelning 111A Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Verksamhetsområde Kirurgi är en länsövergripande klinik med mottagning och avdelningar i både Gävle och Hudiksvall. På kliniken finns specialister inom urologi, kärl, plastik, övre- och nedre gastro, bröst- och endokrinkirurgi. Kirurgavdelning 111A har idag 18 vårdplatser med fokus på planerad verksamhet och inslag av akut verksamhet inom områdena nedre magtarm, urologi, endokrinkirurgi samt plastik.

Vi på kirurgkliniken har påbörjat ett arbete för att stärka chefers förutsättningar att vara chef och utöva sitt ledarskap, som en del i detta utökar vi nu verksamheten med en biträdande vårdenhetschef till vår kirurgavdelning 111A i Gävle. Du som ny biträdande vårdenhetschef kommer att vara delaktig i utvecklingsarbetet och ha möjlighet att påverka utformningen av rollen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med att arbeta aktivt för att fortsätta utveckla och driva verksamheten hos oss och bidra till en arbetsplats med hög kompetens och god arbetsmiljö.

Kirurgavdelning 111A är en viktig del av kirurgklinikens verksamhet. Som biträdande vårdenhetschef kommer du att tillsammans med vårdenhetschefen leda, planera och utveckla verksamheten. Du kommer att ha helhetsansvar för en del av enheten och dess verksamhet, vilket omfattar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du leder det dagliga arbetet såväl som enhetens utveckling. Du har ett nära samarbete med klinikens övriga vårdenhetschefer och verksamhetschef där ni tillsammans arbetar strategiskt utifrån ett helhetsperspektiv. Som biträdande vårdenhetschef är du direkt underställd vårdenhetschefen och är ställföreträdande vårdenhetschef vid dennes frånvaro.

Du bidrar till att skapa goda förutsättningar för våra medarbetare att utvecklas. Tillsammans med medarbetarna ska du kunna arbeta målinriktat och systematiskt. I detta arbete ska du ha förmåga att stimulera, engagera och motivera dina medarbetare till kontinuerlig omprövning, förnyelse och utveckling av verksamheten. Du ska välja arbetsformer som aktivt tar tillvara och kontinuerligt utvecklar medarbetarnas kompetens och verka för att göra dem delaktiga i verksamheten.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med goda förutsättningar att utvecklas i din roll som chef och ledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms vara likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av ledarskap inom sjukvårdsområdet ses det meriterande.

Uppdraget som biträdande vårdenhetschef ställer höga krav på din förmåga att kommunicera. Du ser dialog som ett viktigt verktyg i kontakten med medarbetare, kollegor och andra interna, samt externa aktörer. Du förväntas att ha god förmåga att kunna växla mellan att se helhet och delarna som utgör helheten. Du är trygg och stabil med förmåga att skilja på det personliga och professionella i dina relationer med andra. Då uppdraget innefattar administrativa arbetsuppgifter såsom framtagande av rutiner och policys är det en förutsättning att Du har goda datorkunskaper, är välorienterad i Office-paketet och har förmågan att uttrycka dig väl i skrift.

Som ledare är du målinriktad och eftersträvar tydlighet. Du har en god förmåga till struktur och planering. Att ge förutsättningar till delaktighet ser du som en naturlig del i arbetet. Att initiera och stödja förändringsarbete, samt följa upp resultatet är något du trivs med.

Urval och intervjuer sker löpande.

Ansök här