<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Optiker till Syncentralen i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

VO Ögon bedriver akut och planerad ögonsjukvård med mottagnings- och operationsverksamhet samt synrehabilitering. Verksamheten omfattar idag, förutom verksamhetschef, 3 vårdenhetschefer i linjefunktion. Inom VO Ögon arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, optiker, ortoptister, medicinska sekreterare, synpedagoger, fysioterapeut och kuratorer.

Till Syncentralen söker vi nu en optiker som liksom oss brinner för sitt arbete och vill se utveckling också i det vardagliga. I trivsam patientfokuserad miljö erbjuder vi habilitering och rehabilitering av personer i alla åldrar med synnedsättning. Särskilt anpassade lokaler finns i nära anslutning till Gävle sjukhus.

Vi som arbetar här är ett 10-tal medarbetare med kompetens som synpedagog, kurator, optiker, fysioterapeut och administrativ assistent. Som ny kollega hos oss erbjuder vid dig:

• Dagtidsarbete med flextid
• Goda utvecklingsmöjligheter
• Generöst friskvårdsbidrag
• Individuell lönesättning

Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Optiker i teamet bidrar med kompetens inom synsvagsoptik och tillpassning av medicinska kontaktlinser, där den första utgör den största delen.
Optikern gör synbedömningar och ordinerar/förskriver optiska hjälpmedel utifrån patientens behov. Bedömningarna kan ske både enskilt och i team. Arbetet innefattar även teamträffar där vi bland annat diskuterar patientärenden. Synbedömningar på barn med flerfunktionsnedsättningar utförs tillsammans med synpedagog på länets barn- och
ungdomshabiliteringar i Gävle, Bollnäs och Hudiksvall, i snitt en dag per månad.
En dag i månaden arbetar optiker vid någon av de ambulerande mottagningarna i Bollnäs och Hudiksvall. Optiker på syncentralen tillpassar medicinska kontaktlinser där den största patientgruppen är personer med keratokonus.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet, som kan arbeta självständigt och i team.
Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.
Körkort meriterande

Ansök här