<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Ekonom till Ekonomiavdelningen Region Gävleborg

Ekonomiavdelningen har ansvar för Region Gävleborgs ekonomiadministration med bastjänster såsom redovisning, kund- och leverantörsreskontra, rapportering och presentation av ekonomisk information, samt stöd och utveckling av ekonomiska styrsystem.
Inom Ekonomiavdelningen finns fem enheter: Ekonomistöd, Ekonomiservice redovisning, Ekonomiservice kund, Centralkassa samt Kvalitet och Analys. Du kommer att tillhöra Ekonomistöd som är specialiserad på att ge kvalificerat stöd inom ekonomistyrning.

Arbetsuppgifter

Som ekonom inom enheten för ekonomistöd är din främsta uppgift att bistå chefer inom hälso-och sjukvården och andra verksamheter inom Region Gävleborgs regi. Du ansvarar för att i nära samarbete med kärnverksamheten göra budget, uppföljning, prognos och analyser av ekonomi, personal och produktion.

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen i ekonomi från högskola eller universitet. Inriktningen bör vara mot redovisning och ekonomistyrning. Du har erfarenhet av ekonomisystem och ledningsinformationssystem och mycket god vana av MS Excel. Det är meriterande om du har intresse för mer avancerade tillämpningar.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din personliga framtoning. Du är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, har ett kundorienterat konsultativt arbetssätt med blick för utveckling, arbetar målinriktat och gör tydliga prioriteringar. Du är en öppen och glad person som bidrar till ett bra arbetsklimat, samarbetar gärna och tar tillsammans med övriga medarbetare ett gemensamt ansvar för våra tjänster.

Ansök här