<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till njur- och hematologiavdelningen, Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

På njur- och hematologiavdelningen vårdas patienter med akut och kronisk njursvikt samt övriga sjukdomstillstånd som påverkar njurarnas funktion. Vi vårdar också patienter med hematologiska sjukdomar som engagerar blodet och benmärgen. Avdelningen har ett nära samarbete med fysioterapeut, arbetsterapeut, dagvård, Hematologmottagning, dialys, njurmottagning och PD-mottagning. Patienter som vårdas på avdelningen läggs in via mottagningarna, dialysen och akuten. Efter att ha arbetat hos oss en tid så finns det möjlighet att rotera mot njur- eller hematologmottagningen/ hematologens dagvård/ dialysen eller PD- mottagningen. Varje onsdag eftermiddag har vi en timmes internutbildning. Vi har APT var tredje vecka. Vi har som mål att alltid ha VEC eller vårdledare på plats. Vi har en receptionist dagtid alla vardagar som tar emot alla inkommande samtal och fungerar som en koordinator. Vi har även en vårdplanerare som hjälper dig som sjuksköterska med planeringen för våra patienter inför deras hemgångar.

Arbetsuppgifter

Vi tillämpar individuell introduktion, men minst fyra veckor. Du erbjuds en mentor för att tillsammans med denna få möjlighet att reflektera och utvecklas i rollen som sjuksköterska. En mentor är en erfaren sjuksköterska som är utsedd av vårdenhetschef eller vårdledare. De första månaderna efter introduktionen består av dag och kvällstjänstgöring då vi helst ser att du som sjuksköterska blir varm i kläderna innan du börjar arbeta natt. När nattarbete skall påbörjas bedöms individuellt. Vi tillämpar önskeschema och har ett förmånligt nattavtal.
Som sjuksköterska på njur- och hematologiavdelningen får du ett varierande och spännande arbete som ger dig en bred kompetens med hög medicinsk kunskap. Hos oss får du ett omväxlande arbete med både akut- och kroniskt sjuka patienter. Du får utbildning i att utföra Peritonealdialys och när du känner dig redo får du utbildning i att hantera och administrera cytostatika. Vi är måna om att du ska trivas hos oss och alla svarar vi villigt på dina frågor och stöttar dig som är ny.

Kvalifikationer

Nu söker vi Dig som är legitimerad sjuksköterska för arbete hos oss på Njur- och hematologiavdelningen! Vi vill att du har ett genuint intresse för att vårda patienter med njur- och hematologiska sjukdomar. Vi tror att du är en trygg person och skicklig sjuksköterska som är bra på att kommunicera, samtidigt som du är lyhörd för din omgivning. Du trivs med en varierande arbetsdag och har förmågan att snabbt ställa om vid olika situationer. Du är tillmötesgående och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du kan organisera, prioritera och leda arbetet på ett effektivt sätt. Vi erbjuder möjlighet till nattjänstgöring med förmånligt nattavtal.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund:
• Professionalism och ansvar
• Respekt och ödmjukhet
• Öppenhet och ärlighet


Intervjuer kommer att ske löpande.

Ansök här