<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Avdelningschef Infrastruktur och Samhällsplanering, Region Gävleborg

Vi söker dig som tillsammans med oss inom Hållbarhetsförvaltningen vill bidra till att stärka och utveckla Gävleborgs län. Vi är ungefär 100 medarbetare som arbetar inom avdelningarna Folkhälsa och Hållbarhet, Infrastruktur och Samhällsplanering samt X-trafik (kollektivtrafik). Förvaltningen ansvarar för verkställande och utveckling av regionala utvecklingsprogram som finns inom folkhälsa och social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet samt infrastruktur och samhällsplanering.

Avdelningen Infrastruktur och Samhällsplanering har uppdraget att verkställa det regionala utvecklingsansvaret för infrastruktur i regionen samt vidareutveckla den regionala samhällsplaneringen. Här arbetar ett 15-tal strateger och projektledare inom ämnesområdena bredband, infrastruktur, miljö och samhällsplanering. Vi söker nu en avdelningschef som vill vara med och leda och utveckla verksamheten framåt. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef har du personal-, ekonomi-, verksamhets- och uppföljningsansvar för verksamheten. Ditt uppdrag är att utifrån ett helhetsperspektiv leda verksamheten och aktivt delta i hela organisationens utveckling. Som chef förväntas du ha ett tätt samarbete med andra samhällsaktörer inom området.

Du säkerställer att välgrundade beslutsunderlag tas fram, kan på ett professionellt sätt föredra ärenden för politik och i andra sammanhang samt samverkar internt och externt. Vidare har du ansvar för att utveckla infrastruktur- och samhällsplaneringen inom ramen för bland annat beslutade program samt deltar i arbetet med att vidareutveckla dessa. Det ingår även i uppdraget att aktivt bidra i organisationens övergripande regionala utvecklings- och tillväxtarbete.

Du rapporterar till hållbarhetsdirektören och ingår i dennes ledningsgrupp där du förväntas bidra i hela förvaltningens arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning. Vi tror att du har erfarenhet av chefskap inklusive personal- och ekonomiansvar samt att du i ditt ledarskap redan har kunskap om och erfarenhet av förändringsledning. Projektledning och utvecklingsarbete är också önskvärda erfarenheter. Du har helhetssyn och förståelse för verksamhetens del i det regionala utvecklings- och tillväxtarbetet samt gärna kunskap om och förståelse för förutsättningar i en politisk styrd organisation. För uppdraget behöver du även ha god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi ser att du har fallenhet för att leda och motivera för att effektivt nå gemensamma mål samt skapa engagemang och delaktighet. Du arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda samtidigt som du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Din goda samarbetsförmåga märks genom att du arbetar lyhört och smidigt med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang samt skapar kontakter och underhåller relationer. Ditt sätt att kommunicera är tydligt och du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Vidare tror vi att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar liksom till synergier.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansök här