<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Enhetschef till restaurang, boende och service vid Västerbergs folkhögskola

Vi söker dig som tillsammans med oss inom Kultur- och kompetensförvaltningen vill bidra till att stärka och utveckla Gävleborgs län. Vi är ungefär 160 medarbetare som arbetar inom avdelningarna Arbetsmarknad och kompetens, Kulturutveckling samt vid våra tre folkhögskolor; Bollnäs, Forsa och Västerberg. Folkhögskolorna bedriver utbildning, folkbildning och viss konferensverksamhet. Arbetsmarknad och kompetens samordnar utvecklingsprocesser inom arbetsmarknads- och kompetensområdet tillsammans med interna och externa aktörer. Kulturutveckling genomför utvecklingsinsatser, produktioner, utbildning och rådgivning. Inom förvaltningen handläggs även fördelning av statliga medel till regional kulturverksamhet enligt kultursamverkansmodellen samt verksamhets- och utvecklingsbidrag till folkrörelserna och föreningslivets regionala verksamheter. Välkommen till oss!

Västerbergs folkhögskola ligger i Storvik, vackert omgiven av fält och skogar och med goda tåg- och bussförbindelser. Skolan har cirka 250 kursdeltagare fördelade på Allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå som ger behörighet för fortsatta studier på yrkeshögskola eller högskola, musiklinje, dramapedagogutbildning, hantverksutbildningar inom textil, träslöjd och smide samt språkutbildningar som riktar sig till nyanlända. På skolans internat bor cirka 25 studerande.

Västerbergs folkhögskola bedriver även konferensverksamhet och kortkurser. På skolan finns restaurang och konferensboende.

På Västerbergs folkhögskola finns ett fyrtiotal medarbetare varav åtta hör till serviceenheten; restaurang, lokalvård och vaktmästeri. Den svenska folkhögskolan är en unik utbildningsform som riktar sig till vuxna och kombinerar begreppen utbildning och bildning. En viktig del av verksamheten är de gemensamma aktiviteter som förekommer under ett läsår som till exempel kulturarrangemang och temadagar.

Vi är stolta över att vara både miljö- och HBTQ-certifierade.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för serviceenheten ansvarar du för skolans restaurang- och lokalvårdsverksamhet, vaktmästeri, internat samt konferenser. Idag finns åtta medarbetare inom ditt verksamhetsområde. Du är underställd rektor och ingår i skolans ledningsgrupp. Du har ansvar för verksamhet, ekonomi och medarbetare inom din enhet. I uppdraget ingår exempelvis att delta i arbetet med budget, bemanning, verksamhetsutveckling och uppföljning. Planering och kontakter kopplat till restaurang, internatboende och konferensverksamhet samt viss samordning av skolans arbete kring fastighet/lokaler och inventarier är andra viktiga arbetsuppgifter. Du har också en viktig roll i skolans strategiska och operativa arbete mot mål kopplade till miljö och hållbarhet.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning och flera års arbetslivserfarenhet som bedöms värdefull för tjänsten samt dokumenterad ledarerfarenhet i någon form. Annan utbildning eller erfarenhet kan prövas som lämplig.

Du är bekväm med moderna IT-baserade arbetssätt och är en god administratör. Du har kunskap och engagemang inom området miljö och hållbarhet.

Som chef är du lyhörd och dialoginriktad och har förmågan att inspirera och coacha dina medarbetare. Du är van vid självständigt arbete och har god samarbetsförmåga. Vi ser att du har en hög flexibilitet och serviceanda samt lätt för att prioritera. Du är idérik, utvecklingsinriktad och öppen för nya arbetssätt.

Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet och att du delar Region Gävleborgs värdegrund: professionalism & ansvar, respekt & ödmjukhet och öppenhet & ärlighet.

Ansök här