<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Företagssköterska till Företagshälsan i Region Gävleborg

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

Hudiksvalls-, Bollnäs-, Gävle-, Ockelbo-, Sandviken-, Söderhamn-, Hofors-, och Ovanåkers kommuner har tillsammans med Region Gävleborg bildat en gemensam Företagshälsa. Vi servar därigenom nästan 29000 anställda i länet. Organisatoriskt finns vi i Region Gävleborg. Vi är idag cirka 38 medarbetare med placeringar i Bollnäs, Hudiksvall, Sandviken och Gävle. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida https://www.regiongavleborg.se/foretagshalsan-gavleborg/

Arbetsuppgifter

Förutom traditionella företagssköterskeuppgifter som exempelvis provtagning, vaccinationer och lagstadgade kontroller får du som arbetsmiljökonsult hos oss möjligheten att bidra till ökad arbetsglädje och effektivitet hos våra kunder. Dina arbetsuppgifter handlar om att på ett konsultativt sätt ge stöd till anställda och chefer, enskilt eller i grupp. Viktiga ingredienser i vårt arbete är helhetssyn och ett konsultativt arbetssätt.

Du bistår våra kunder i det systematiska arbetsmiljöarbetet och ingår i ett multiprofessionellt team. Det förebyggande arbetet innehåller utbildning, information och rådgivning till både anställda och chefer. I arbetsuppgifterna ingår bland annat arbetslivsinriktat rehabiliterings- och arbetsanpassningsarbete, deltagande och genomförande av arbetsförmågeutredningar, bistå i förändring och utformning av olika arbetsmiljöer och arbetsplatser.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är legitimerad sjuksköterska. Meriterande är företagssköterskeutbildning, erfarenhet av att arbeta konsultativt samt om du tidigare arbetat inom företagshälsovård. Det är viktigt att du har ett intresse av att arbeta övergripande som arbetsmiljökonsult förutom dina arbetsuppgifter som företagssköterska.

Vi vill att Du är en person som är flexibel och intresserad av att skapa möjligheter och utveckling tillsammans med andra. En förutsättning för teamarbete är samarbetsförmåga, ödmjukhet och engagemang. Du tycker om att jobba med individer och grupper samt har kunskap om den offentliga sektorn och dess specifika förhållanden. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Placeringsort Sandviken. Tjänstgöring kan även förekomma vid Företagshälsans andra enheter, vilket innebär resor i tjänsten.

Körkort erfordras.

Ansök här