<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Barn- och ungdomssjukvården i Gävle söker sjuksköterska/ barnsjuksköterska

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Barn - och ungdomssjukvården i Gävleborg bedriver öppenvårdsverksamhet i Gävle, Bollnäs och Hudiksvall samt slutenvårdsavdelningar i Gävle och Hudiksvall, med allmänpediatrisk och neonatalavdelning.

Kontinuitet och flexibilitet är ledord inför kommande ombyggnationer där vi utvidgar dagsjukvården och mottagningen till att bli navet i vår verksamhet. Vi bedriver även preoperativ mottagning och samarbetar med dagkirurgin och centraloperation.
På mottagningen finns läkare, barnsjuksköterskor, barnsköterskor, uroterapeuter, dietister, sjukgymnast, psykolog samt lekterapeuter.

Barn- och ungdomsavdelningen i Gävle har 11 vårdplatser på allmänpediatriska enheten och 9 på neonatalenheten. Inom neonatalvården har vi nära samarbete med kvinnosjukvården och vi har påbörjat en detaljplanering av nya gemensamma lokaler för familjecentrerad nyföddhetsvård i såväl Gävle som Hudiksvall.

På vår allmänpediatriska vårdavdelning tar vi emot barn och ungdomar 0-17 år med medicinska åkommor men vårdar även barn i samarbete med kirurg-, ortoped-, ÖNH-, BUP samt infektionskliniken. Vi samverkar också med barnsektionen på akutmottagningen. Vi har akuta observationsplatser och samarbetar tätt med dag- och hemsjukvård.

Vi arbetar med NOBAB standard och jämlik vård som ledord.

Arbetsuppgifter

Hos oss erbjuds du ett givande och meningsfullt arbete där du får ta hand om barn och ungdomar på vår allmänpediatriska vårdavdelning. Du kommer att ha patientansvar för våra barnmedicinska-, kirurg-, ortoped-, öron-, och BUP-patienter. Verksamheten är både akut och planerad och med olika specialiteter samt ett ålderspann på 0-17 år så det är ett mycket varierade, stimulerande och utvecklande arbete. På vårdavdelningen arbetar du i par med annan sjuksköterska eller undersköterska där du ansvarar för ronder, pedagogiskt och medicinskt förberedelsearbete, behandling, provtagning vårdplanering samt att våra barn och ungdomar får en god omvårdnad.
En viktig del av arbetet är också att stötta föräldrarna så att de kan känna sig trygga med den vård vi ger.
Vi erbjuder 5 veckors introduktion, både praktisk och teoretisk. Vi arbetar 2 helger på 5 veckor.

Även om din huvudplacering är på allmänpediatriska enheten kan vi erbjuda möjlighet till att eventuellt rotera inom våra olika enheter. Vi har idagslägget personal som roterar till mottagning, dagsjukvård, hemsjukvård och barnakuten.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand leg sjuksköterska med specialistutbildning inom barn- och ungdomssjukvård och/eller erfarenhet av barn- och ungdomssjukvård. Akutmedicinsk erfarenhet är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund: professionalism & ansvar, respekt & ödmjukhet och öppenhet & ärlighet.

Vi hoppas att du vill vara med i den spännande utvecklingen av vår verksamhet och vi ser fram emot din ansökan.
Vid anställning skall belastningsregister från Rikspolisstyrelsen lämnas in.
Urval och intervjuer sker löpande.

Ansök här