<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Psykolog till Strömsbro Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Strömsbro Din hälsocentral ligger ca 4 km cykelväg och ca 10 min med buss från centrala Gävle. Bra bussförbindelser finns.

Vi har idag ca 45 medarbetare och bedriver primärvård med läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, BVC, psykosocialt team, arbetsterapi, fysioterapi och hembesök. Vi har specialistmottagningar för astma/KOL, rökavvänjning, diabetes, inkontinens och hälsosamtal. Vi har en bra struktur på arbetet med sjukskrivna och en rehabkoordinator till vår hjälp.

Ett bra samarbete mellan alla yrkeskatergorier, en god stämning och arbetsglädje utmärker arbetsplatsen.

Arbetsuppgifter

Vill du jobba för att patienter blir friskare, i team där flera kompetenser arbetar tillsammans? Vill du ha en viktig roll i samhället och variation i ditt jobb? Då ska du komma till oss i den offentligt drivna primärvården i Region Gävleborg.

Arbetet innebär att ansvara för psykologiska bedömningar, utredningar och korttidsinriktade behandlingsinsatser inom det allmänmedicinska kompetensområdet. Patientmötena sker både individuellt och i grupp. Vid Strömsbro Din hälscoentral tillhör utmattningssyndrom, ångest och depressioner med olika svårighetsgrad de vanligaste sökorsakerna.
Patientgruppen är personer över 18 år.

Ofta utgör vi i primärvården första kontaktvägen för patienter med psykisk ohälsa. Det innebär mycket samverkan med övrig medicinsk- och rehabiliteringspersonal både på hälsocentralen och inom andra verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad psykolog med erfarenhet av korttidsinriktad behandling inom primärvård eller närbesläktad verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av IBH och/eller brief intervention samt gruppbehandling.

Då arbetet bedrivs både enskilt och i samverkan med andra ser vi att du har mycket god samarbetsförmåga och är flexibel i ditt arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras

Ansök här