<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Kurator till Hamrånge Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vill du jobba med att hjälpa patienter att bli friskare, i ett team där flera kompetenser arbetar tillsammans? Vill du ha en viktig roll i samhället och variation i ditt jobb? Då ska du komma till oss i den offentligt drivna primärvården i Region Gävleborg. Vi är en stor aktör i länet med våra 28 hälsocentraler – alltid nära och tryggt för befolkningen.

Hamrånge är en hälsocentral med strax över 3000 listade patienter. Huvudparten av medarbetarna på hälsocentralen har lång erfarenhet och har arbetat länge på hälsocentralen. Hedesunda Hälsocentral är också en mindre enhet beläget c:a 3,5 mil söder om Gävle.

Du kommer att ha din huvudsakliga placering i Gävle och ta emot de patienter som kan resa till sina behandlingar. Vissa dagar kan du behöva serva Hamrånge och Hedesunda på plats för de patienter som behöver det.
Gävle Strands Hälsocentral står inför en flytt om ca ett år till nya och betydligt rymligare lokaler "Tullhuset". Under hösten 2020 har vi därför möjlighet att samla vårt psykosociala team för Hamrånge, Gävle Strand och Hedesunda i nya Tullhuset.

Arbetsuppgifter

Vi söker en kurator med huvudsaklig placering Gävle med uppdrag mot Hedesunda och Hamrånge Hälsocentral. Arbetsuppgifterna utgörs av psykosocialt behandlingsarbete. En stor del av arbetet består av att erbjuda patienter behandling ffa gällande diagnoserna depression, ångest och stressrelaterade besvär.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller social linje samt adekvat vidareutbildning, grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) med inriktning KBT.
Du ska ha arbetat som kurator i minst 5 år eller minst 2 år i kombination med KBT steg 1. Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso och sjukvård är värdefullt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga, initiativförmåga, flexibilitet och förmåga till självständigt arbete.
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med ovan beskrivna diagnosgrupper både individuellt och i grupp.

Körkort erfordras

Ansök här