<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till njur- och hematologiavdelningen

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vi har 15 vårdplatser fördelat på tre vårdlag. Vi har en vårdplanerare som hjälper till med samordning med kommun och primärvård inför utskrivningar. Vi jobbar i team tillsammans med läkare, undersköterska och fysioterapeut och det finns en dietist, kurator och arbetsterapeut kopplade till avdelningen. Utöver dessa är även vårdledare, biträdande vårdenhetschef och vårdenhetschef på plats som hjälper till i både den dagliga och långsiktiga planeringen av arbetet.

Till hösten drar vi igång ett spännande arbete med att dela avdelningen till två nya avdelningar, en njuravdelning och en hemtologiavdelning. Detta innebär att Du kommer få möjligheten att välja vilken av dessa specialiteter Du vill fortsätta att jobba med och blir specialiserad inom just det området. Tycker Du att båda specialiteterna är lockande finns möjlighet till rotation.

Vi tillämpar önskeschema och har ett förmånligt nattavtal.

Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på njur- och hematologiavdelningen får du ett varierande och spännande arbete. Arbetet är omväxlande med både akut- och kroniskt sjuka patienter i alla åldrar och arbetstempot varierar.

Som sjuksköterska ligger fokus på det medicinska då många av patienterna får omfattande medicinsk behandling i form av antibiotika, dropp, transfusioner, cellgifter med mera. Detta gör att du som sjuksköterska får en bred medicinsk kompetens. Intern utbildning ges i peritonealdialys, hantering och administrering av cytostatika vilket också ger dig en spetskompetens. Utöver detta har vi internutbildningar varje onsdag eftermiddag som hålls av läkare eller sjuksköterskor.

Vi har ett nära sammarbete med dialysen, njur och hematologmottagningen och hematologens dagvård som ligger på samma våningsplan. Utvecklingsmöjligheterna är stora och möjlighet till rotation finns.

Vi tillämpar individuell introduktion, men minst fyra veckor, där Du till största delen kommer vara på avdelningen men även vissa dagar på våran hematologiska dagvård, dialysen och PD-mottagningen. Syftet är att du ska få en förståelse för hur verksamheten fungerar och att du ska vara så förbered som möjligt inför att du kommer stå på egna ben. Du erbjuds en mentor för att tillsammans med denna få möjlighet att reflektera och utvecklas i rollen som sjuksköterska. En mentor är en erfaren sjuksköterska som är utsedd av vårdenhetschef eller vårdledare. Vi är måna om att Du ska trivas hos oss och alla svarar vi villigt på Dina frågor och stöttar dig som är ny.

Kvalifikationer

Nu söker vi Dig som är legitimerad sjuksköterska för arbete hos oss på Njur- och hematologiavdelningen! Vi vill att du har ett genuint intresse för att vårda patienter med njur- och hematologiska sjukdomar. Vi vill att du är en trygg person som är bra på att kommunicera, samtidigt som du är lyhörd för din omgivning. Du trivs med en varierande arbetsdag och har förmågan att snabbt ställa om vid olika situationer. Du är tillmötesgående och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund:
• Professionalism och ansvar
• Respekt och ödmjukhet
• Öppenhet och ärlighet

Ansök här