<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till Sätra din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Sätra din hälsocentral är en hälsocentral inom VO Primärvård Gävle, i dagsläget har man 8500 listade patienter. På enheten bedriver man primärvård med läkar- och distriktssköterskemottagning, psykocoaialt team, arbetsterapi och fysioterapi. Man har även familjecentralen med BVC knutet till enheten.

På enheten finns idag 43 medarbetare, som vårdenhetschef har du ett chefsansvar för samtliga. Utifrån arbetet med chefers förutsättningar har man även en biträdande vårdenhetschef med ansvarsområden utifrån överenskommelse er emellan.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten och bidra till en arbetsplats med god arbetsmiljö, medicinsk säkerhet och hög kompetens!

Som vårdenhetschef arbetar Du i linjeorganisation och är direkt underställd verksamhetschefen. Som vårdenhetschef har Du helhetsansvaret för enheten, vilket innebär att Du ansvarar för personal-, budget- och arbetsmiljö på enheten. Du ansvarar även för att säkerställa att en effektiv och patientsäker produktionsplanering och förväntas agera som en förebild utifrån Region Gävleborgs gemensamma värderingar. Tillsammans med övriga vårdenhetschefer och verksamhetschef ingår Du i verksamhetsområdets ledningsgrupp där vi tillsammans arbetar strategiskt för ett helheltsperspektiv.

I uppdraget som vårdenhetschef bidrar du till att medarbetarna utvecklas och tillsammans med dem arbetar du målinriktat och systematiskt. Du har förmågan att stimulera, motivera och engagera dina medarbetare och väljer arbetsformer som tar tillvara på medarbetarnas kompetens och möjlighet till utveckling. Vidare bidrar Du med hög ambition och stort engagemang till förbättrings- och förändringsarbeten.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med goda möjligheter att utvecklas i din roll som chef och ledare.

Kvalifikationer

Vi ser att Du som söker har kännedom och erfarenhet för primärvårdens uppdrag. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, alternativt annan utbildning som är likvärdig. Tidigare erfarenhet av ledarskap är bra men inget krav.

Vi ser att du är en engagerad och prestigelös ledare som har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och har god samarbetsförmåga med såväl medarbetare, kollegor och övriga aktörer. Du har förmågan att organisera och har god grundstruktur vilket innebär att du kan ha många bollar i luften samtidigt. Du eftersträvar tydlighet och ger medarbetarna förutsättningar för att vara delaktiga.

Det är en förutsättning att Du har goda datorkunskaper och är välorienterad i Office-paketet.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Körkort erfordras

Ansök här