<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Psykolog till Barn och Familjehälsa Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vårdenheten heter Familjehälsa Gävle Centrum och ingår i Verksamhetsområde Familjehälsa, Habilitering och Barnpsykiatri.
Barn- och familjehälsa är en psykosocial verksamhet som riktar sig till blivande föräldrar, barn 0-12 år och deras föräldrar. Mottagningen är en första instans för blivande föräldrar eller barn vars bekymmer finns i familjesituationen eller hos barnet själv. Verksamheten fungerar tillsammans med Gävle Ungdomsmottagning som första linjens vård för barn och unga med psykisk ohälsa för åldersgrupp 0-17 år.
Inom vårdenheten finns verksamheterna Gävle Barn- och familjehälsa 0-12 år, Gävle Ungdomsmottagning 13-23 år samt Flyktingtraumaenhet Gävleborg.
Barn- och familjehälsa består av en stabil arbetsgrupp med 9 psykologer och 2 socionomer. Inom vårdenheten, som består av totalt 24 medarbetare, arbetar dessutom på Flyktingtraumaenheten 2 psykologer och på Ungdomsmottagningen 5 socionomer, 5 barnmorskor, läkare och undersköterska. Vi finns i lokaler i centrala Gävle, nära järnvägsstationen.

Arbetsuppgifter

Är du psykolog och vill jobba med tidiga insatser på primärvårdsnivå för att minska eller förhindra psykisk ohälsa? Vi vill ha dig i vårt team!

Arbetet är självständigt och består av psykosocialt arbete i form av råd, stöd och behandling inom Barn- och familjehälsa för målgruppen 0-12 år med huvudfokus på målgruppen 6-12 år.
Vi jobbar med individ, familj och gruppbaserade behandlingar (t.ex. Komet, ABC, ACT, COS-P).

Kvalifikationer

Leg Psykolog.
Inriktning mot KBT är önskvärd.
Erfarenhet av psykosocialt stöd- och behandlingsarbete.
Tidigare erfarenhet av arbete med barn och familjer är meriterande.
Erfarenhet av teamarbete och samverkan med vårdgrannar är önskvärd.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid anställning skall belastningsregister från Rikspolisstyrelsen lämnas in.

Ansök här