<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Inköpsstrateg till Framtidsbygget

Sjukhusen i Hudiksvall och Gävle ska moderniseras för att ge bästa möjliga hälso- och sjukvård även i framtiden. Det innebär en rad ny- och ombyggnationer under många år framöver med start i Hudiksvall. Samlingsnamnet för hela byggprogrammet är Framtidsbygget. Det leds av ett programkontor där programchefen ansvarar för att leda och styra programkontorets arbete med Framtidsbyggets genomförande.

Enheten Gemensamma resurser ska utgöra ett stöd för programchefen och ledningen i planerings- och uppföljningsfrågor, verksamhetsstyrning, samordningsfrågor samt förändringsfrågor. Inom enheten kommer samlad kompetens och expertkunskap inom bl.a. ekonomi, HR, administration, IT, risk och kvalitet, registrering och arkivering samt upphandling att finnas.

Planeringen går framåt och till enheten Gemensamma resurser söker vi nu en inköpsstrateg.

Arbetsuppgifter

Som inköpsstrateg ansvarar du för att kartlägga Framtidsbyggets behov av byggentreprenad genom samarbete med interna och externa parter, samt utifrån behovet arbeta fram och implementera en kategoristrategi. Du säkerställer att mål i inköpsstrategin tydliggörs i kategoristrategi och avtal såsom miljö, hållbarhet och socialt ansvar osv. I arbetsuppgifterna ingår att genomföra behovs- och marknadsundersökningar och leverantörsträffar inför planerade upphandlingar inom prioriterade områden, liksom att identifiera eventuella alternativ till traditionella entreprenadlösningar. Du är ansvarig för att informera, utveckla och väcka intresse ute på marknaden inför upphandlingarna och anpassa strategierna till marknadssituationen. Vidare omfattar arbetet framtagande av underlag till upphandlingsstrategin samt under upphandlingsprocessen vara upphandlaren behjälplig. I arbetsuppgifterna ingår även att definiera och följa upp mål/nyckeltal för kategorin/leverantörer genom aktivt arbete med spendanalyser och leverantörsmarknadsanalyser, liksom aktiv leverantörsuppföljning och utveckling genom samverkan, leverantörsträffar, besök och revisioner. Du rapporterar till enhetschef Gemensamma resurser.

Utöver möjligheten att få delta och bidra till framtidens sjukvård erbjuder vi dig en mängd härliga förmåner, ex:
• Friskvårdsbidrag 2200kr
• Tillgång till friskvårdanläggning
• Växling av semesterdagstillägg
• Goda utvecklings- och karriärmöjligheter

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen, gärna med ekonomisk inriktning. Erfarenhet av upphandlingsarbete är ett krav, gärna inom offentlig sektor. Meriterande är också erfarenhet av arbete i projektform liksom av byggprocess. Arbetet ställer krav på kunskaper i att använda IT-system som en del i det dagliga arbetet och generella juristkunskaper avseende entreprenad och lagen om offentlig upphandling.

Som upphandlare behöver du vara trygg, stabil och ha självinsikt, samt vara en kunskapsresurs för andra inom ditt område. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du är strukturerad på så sätt att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, samt sätter upp och håller tidsramar. Vidare ställer uppdraget krav på att du arbetar bra med andra människor, är serviceinriktad och har kommunikativ förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansök här