<< Tillbaka till listan över lediga jobb

BIM/ICT-samordnare till Framtidsbygget

Sjukhusen i Hudiksvall och Gävle ska moderniseras för att ge bästa möjliga hälso- och sjukvård även i framtiden. Det innebär en rad ny- och ombyggnationer under många år framöver med start i Hudiksvall. Samlingsnamnet för hela byggprogrammet är Framtidsbygget. Det leds av ett programkontor där programchefen ansvarar för att leda och styra programkontorets arbete med Framtidsbyggets genomförande.

Enheten Gemensamma resurser ska utgöra ett stöd för programchefen och ledningen i planerings- och uppföljningsfrågor, verksamhetsstyrning, samordningsfrågor samt förändringsfrågor. Inom enheten kommer samlad kompetens och expertkunskap inom bl.a. ekonomi, HR, administration, IT, risk och kvalitet, registrering och arkivering samt upphandling att finnas.

Planeringen går framåt och till enheten Gemensamma resurser söker vi nu en BIM/ICT-samordnare.

Arbetsuppgifter

Som BIM/ICT-samordnare har du övergripande ansvaret för BIM- och ICT-frågor inom Framtidsbygget. Arbetsuppgifterna omfattar kartläggning och fastställande av kravställning mot förvaltning samt att framta förslag på strategi och direktiv för hantering av digitala verktyg, material och kommunikation inkl. samordning inom projekt och externt. Du kommer att verka som stöd till BIM-samordnare i projekt. Vidare kommer du att ansvara för internutbildning för nyttjande av digitala verktyg. Som BIM/ICT-samordnare har du ansvar och befogenhet att besluta om programvara och filformat samt besluta om omfattning och innehåll i digitala leveranser. Du rapporterar till enhetschef Gemensamma resurser.

Utöver möjligheten att få delta och bidra till framtidens sjukvård erbjuder vi dig en mängd härliga förmåner, ex:
• Friskvårdsbidrag 2200kr
• Tillgång till friskvårdanläggning
• Växling av semesterdagstillägg
• Goda utvecklings- och karriärmöjligheter

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskole- eller universitetsexamen, gärna med inriktning BIM/ICT. Erfarenhet av arbete med samma eller liknande arbetsuppgifter är ett krav, gärna inom offentlig sektor. Meriterande är också erfarenhet av arbete i projektform liksom av byggprocess. Vidare ställer arbetet krav på kunskaper om IT-baserad informationsöverföring, särskilt ICT-system, samt generell förståelse för konstruktionsteknik och design.

Som BIM/ICT-samordnare behöver du vara trygg, stabil och ha självinsikt, samt vara en kunskapsresurs för andra inom ditt område. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du är strukturerad på så sätt att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, samt sätter upp och håller tidsramar. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Vidare ställer uppdraget krav på att du arbetar bra med andra människor, är serviceinriktad och har kommunikativ förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansök här