Sjuksköterska till vuxenpsykiatrins heldygnsvård

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Vuxenpsykiatrins heldygnsvård består av olika avdelningar och erbjuder specialistpsykiatrisk vård dygnets alla timmar för patienter med allvarliga psykiatriska tillstånd. Psykiatriska akutmottagningen tar emot både akuta och planerade besök samt har ett mobilt team som arbetar med den prehospitala vården. Allmänpsykiatriska avdelningen har 20 vårdplatser och här vårdas patienter med skilda diagnoser och är en fartfylld avdelning där mycket händer. Psykosavdelningen har 14 vårdplatser och här ligger fokus på ett starkt teamarbete och nära samarbete med öppenvården. Rättspsykiatriska avdelningen vårdar patienter dömda till rättspsykiatrisk vård och har längre vårdtider med utslussningsfokus.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska i vuxenpsykiatrins heldygnsvård utgör du en viktig roll i vårdteamet runt patienten utifrån ditt unika omvårdnadsperspektiv. Du samarbetar med andras yrkesprofessioner samt patienten och dess anhöriga. Du bedömer den enskilde patientens behov av psykiatrisk omvårdnad, utför och delegerar omvårdnadsåtgärder. Som sjuksköterska hos oss har du en arbetsledande roll, ansvarar för läkemedel och dokumentation. Att handleda studenter och nya medarbetare är en naturlig del av dina arbetsuppgifter. Som ny sjuksköterska hos oss erbjuds du en skräddarsydd introduktion, anpassad efter dina behov. Hos oss väntar en stimulerande arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik. Arbetet inom vuxenpsykiatrins heldygnsvård ger dig en bred inblick i olika psykiatriska tillstånd.

Som sjuksköterska hos oss arbetar du bland annat med
• sedvanliga sjuksköterskeuppgifter som inskrivningar, ronder och utskrivningsplaneringar
• dokumentation och distribution av läkemedel
• samtal med patienter och anhöriga
• samverkan med andra aktörer, till exempel öppenvården.

Hos oss får du
• arbeta i en spännande arbetsmiljö tillsammans med härliga och stöttande arbetskamrater
• en varierad tjänst där du får arbeta med olika psykiatriska sjukdomar
• vara med och driva utvecklingsarbeten framåt
• goda möjligheter till kompetensutveckling inom olika inriktningar.

På samtliga våra enheter arbetar vi kontinuerligt för att utveckla säkerheten genom till exempel lågaffektivt bemötande och Safewards. Vi erbjuder kontinuerliga internutbildningar i hantering av tvångsvård och en trygg och säker miljö för våra patienter och personal är alltid i fokus.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är flexibel och ansvarstagande och ser möjligheter istället för hinder. Du delar gärna med dig av din kunskap/kompetens, och du är stabil även under stressiga förhållanden. Som person är du positiv, engagerad, strukturerad och har god samarbetsförmåga. Viktigast är att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med psykiatrisk problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet framåt.

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska.

För den här tjänsten är det meriterande om du har kunskap om eller erfarenhet av psykiatrisk sjukdom och/eller missbruk. Det är även meriterande om du är flerspråkig och specialistutbildad. Intresse för verksamhetsutveckling, samverkan och teamarbete är även meriterande.

Vi söker både dig som är ny inom yrket men även dig som är erfaren. Efter en tids anställning erbjuder vi möjlighet till specialistutbildning. Tycker du att tjänsten låter spännande? Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Före erbjudande om anställning har arbetsgivaren rätt att begära ett utdrag från belastningsregistret.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Antal platser: 3

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1948

Senaste ansökningsdatum: 2024-07-28 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Sophie Klang, vårdenhetschef
Tel: 073-079 56 30
Email: sophie.klang@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Monika Berger, Vårdförbundet
Tel: 026-15 44 92
Email: monika.berger@regiongavleborg.se