Klinisk adjunkt till primärvården

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Centrum för klinisk utbildning är en del av hälso- och sjukvårdsförvaltningen och bidrar på detta sätt till att i nära samverkan med verksamheter, universitet, högskolor och kommunala utbildningsanordnare till att hälso- och sjukvårdens verksamheter har ändamålsenliga förutsättningar att bedriva god klinisk utbildning, handledning och utveckling.

Tjänstgöringsort kan anpassas utifrån önskemål och enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som klinisk adjunkt sker genom ett nära samarbete mellan Region Gävleborg och Högskolan i Gävle. Studenterna är placerade på verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i hela Gävleborgs län, vilket innebär att uppdraget är länsövergripande och omfattar undervisning och examination i sjuksköterskeprogrammet.

Aktuell tjänst kommer att tillsammans med övriga kliniska adjunkter inom primärvården ha ett huvudansvar för studerande inom primärvården som går grundutbildning till sjuksköterska och specialistutbildning till distriktssköterska.

Som klinisk adjunkt kommer dina arbetsuppgifter bland annat omfatta
• pedagogiskt ansvar för planering och genomförande av verksamhetsförlagd utbildning
• pedagogiskt stöd för handledare och huvudhandledare
• ansvar för kliniska seminarier, samt studie- och examinationsuppgifter
• ansvar för planering och genomförande av kliniska examinationer
• ansvar för regelbundna bedömningar, slutbedömning och betygssättning i verksamhetsförlagd utbildning
• att vara ett stöd till hälso- och sjukvårdens verksamheter att utveckla klinisk utbildning och handledning.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och är lyhörd i mötet med andra människor. Du planerar och strukturerar ditt arbete effektivt och du tar ansvar för din uppgift. Du har en god förståelse för människors olika förutsättningar och du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

I rollen som klinisk adjunkt ska du
• ha sjuksköterskeexamen, specialistutbildning distriktssköterska samt magisterexamen i vårdvetenskap/omvårdnad eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms likvärdigt, samt handledarutbildning.

En viktig del vid bedömning av kompetens för tjänsten är vetenskaplig, praktisk och pedagogisk skicklighet inom området omvårdnad/vårdvetenskap. Stor vikt läggs även vid erfarenhet av samarbetsförmåga och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Det är meriterande med längre klinisk erfarenhet inom primärvård samt pedagogisk erfarenhet i inom handledning och teoretisk undervisning.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1930

Senaste ansökningsdatum: 2024-08-09 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Pia Johansson, utbildningschef
Tel: 070-515 65 34

Fackliga företrädare

Kristin Jonsson, Vårdförbundet
Email: kristin.jonsson@regiongavleborg.se

Mattias Brundell, SACO
Tel: 072-204 79 12