Biträdande vårdenhetschef Njur- och hematologi

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Njur- och hematologiavdelningen är en akutvårdsavdelning som tillhör internmedicin i Gävle och har 20 vårdplatser. Här vårdas patienter med njursjukdomar och hematologiska sjukdomar. Patienter som vårdas på avdelningen läggs in via mottagningarna, dialysen och akuten. Nu söker vi en biträdande vårdenhetschef som tillsammans med vårdenhetschefen är ansvarig för njur- och hematologiavdelningen och den hematologiska mottagningen och dagvården. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Hälso- och sjukvården står inför framtida utmaningar såväl som framtida möjligheter, där du kommer att ha en betydande roll i att utveckla arbetssätt och teknik för att möta framtidens behov av vård på bästa sätt. I uppdraget som biträdande vårdenhetschef ingår du i ett samledarskap tillsammans med vårdenhetschefen. Tillsammans leder ni verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv, där ni i samarbete ansvarar för att planera, organisera och leda arbetet för enheternas räkning. Stor vikt läggs på arbetet med att organisera och utveckla det dagliga arbetet, med ett fokus på att skapa goda förutsättningar för teamets medarbetare.

Tonvikten i ditt chefsuppdrag handlar om daglig styrning och ledning, vilket innebär bemanningsplanering, samt att organisera och utveckla det dagliga arbetet, så medarbetarna får de bästa förutsättningarna att lyckas i sina uppdrag. Det är viktigt att du trivs och är bekväm i ett verksamhetsnära chef-/ledarskap, där du är synlig och tillgänglig som stöd och bollplank.

Som biträdande vårdenhetschef hos oss kommer du
• arbeta tätt tillsammans med vårdenhetschefen samt ersätta denne vid frånvaro
• att ha ledningsansvar för en del av personalen på avdelningen gällande anställningar, lönesättning och rehabilitering. Tillsammans med Vårdenhetschefen arbetar du med arbetsmiljö, patientsäkerhet, produktion och verksamhetsutveckling.
• ha stort fokus på medarbetardialog/coaching i vardagen
• ansvara för bemannings- samt kompetensförsörjningsplanering
• arbeta administrativt i olika systemstöd
• skapa förutsättningar för en hälsofrämjande och attraktiv arbetsplats genom arbetsmiljöfrågor, dialog och delaktighet


Hos oss får du
• möjlighet att verka i en nyckelroll där du tillsammans med ditt team är verksam i en snabbt föränderlig och händelsestyrd värld
• möjlighet att vara delaktig i viktiga förändrings- samt förbättringsarbeten, i syfte att möta framtiden på bästa sätt
• ett stimulerande och omväxlande arbete där du har ett nära samarbete med kollegor och medarbetare.
• ett spännande arbete med goda förutsättningar att utvecklas i din roll som chef.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs i ett delat ledarskap och som har intresse, vilja och engagemang i att leda och utveckla människor och verksamhet. Att leda i ett delat ledarskap innebär att du behöver ta dig an rollen med öppenhet och en prestigelös anda. Det är viktigt att du har förmåga att lyfta blicken för att se helheten, såväl som att samtidigt förmedla energi i det dagliga arbetet. Du har förmågan att stimulera, engagera och motivera dina medarbetare till förnyelse och utveckling av verksamheten.

Du skapar en trygg arbetsmiljö som bygger på kommunikation, samarbete och delaktighet i verksamheten och utvecklar samt tar tillvara på medarbetarnas kompetens. Du har förmåga att analysera problem, presenterar nya lösningar och har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Det är av vikt att du är kommunikativ, lyhörd och tydlig med god social förmåga att bemöta olika interna samt externa aktörer.

I rollen som biträdande vårdenhetschef krävs

• arbetslivserfarenhet från hälso - och sjukvård
• en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Har du högskoleutbildning och/eller ledarerfarenhet ser vi det som mycket meriterande.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1908

Senaste ansökningsdatum: 2024-07-21 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Klara Viklund , biträdande vårdenhetschef
Email: klara.viklund@regiongavleborg.se

Loretta Man, vårdenhetschef (åter v. 30)
Tel: 026-62 91 42
Email: loretta.man@regiongavleborg.se

Johanna Edholm, Rekryteringspartner (åter v. 32)
Tel: 026-154688
Email: johanna.edholm@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Adam Lyrén, GHLF
Email: adam.lyren@regiongavleborg.se

Katarina Grip, Ledarna
Tel: 072-247 39 10
Email: katarina.grip@regiongavleborg.se