Optiker till syncentralen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

På syncentralen arbetar vi i en trivsam patientfokuserad miljö där vi erbjuder habilitering och rehabilitering av personer med synnedsättning, i alla åldrar. Till syncentralen kommer man via remiss från ögonläkare. Vi har våra lokaler på sjukhusområdet i Gävle. Nu söker vi en optiker som vill arbeta med patienten i fokus och utvecklas tillsammans med oss. I vårt team hittar du synpedagoger, kuratorer, optiker, fysioterapeut och en administrativ assistent. Vi ingår i en enhet tillsammans med hörselhabiliteringen och tolkcentralen.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga uppgift som optiker på syncentralen är att bidra med kompetens inom synsvagoptik och tillpassning av medicinska kontaktlinser, både mjuka och stabila. Du kommer arbeta självständigt såväl som i team med att göra bedömningar. Vi har skapat forum där vi inom teamet har kontinuerliga träffar då vi bland annat diskuterar patientärenden.

Som optiker hos oss kommer du att
• göra synbedömningar och ordinera/förskriva optiska hjälpmedel utifrån patientens behov och tillpassa corneala och sclerala kontaktlinser
• en dag i månaden genomföra synbedömningar på barn med flerfunktionsnedsättning tillsammans med synpedagog på länets barn- och ungdomshabilitering i Gävle, Bollnäs och Hudiksvall
• en till två dagar i månaden arbeta på någon av de ambulerande mottagningarna i Bollnäs och Hudiksvall.

Hos oss får du
• en gedigen introduktion i arbetet samt ingå i ett engagerat team
• utbildning i att tillpassa corneala och sclerala kontaktlinser via leverantörer och auskultationer
• arbeta dagtid med flexibla arbetstider utifrån givna ramar.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter, vilket innebär att du kan planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Då du kommer att arbeta både självständigt och i team ser vi att du kan samarbeta bra med andra, är lyhörd samt kan kommunicera väl. Du är tillmötesgående i ditt bemötande med patienten, du är lugn, uppmärksam och arbetar aktivt med att hitta lösningar.

I rollen som optiker ska du
• vara legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet
• ha B-körkort.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1880

Senaste ansökningsdatum: 2024-07-28 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Lena Söderlund, vårdenhetschef
Tel: 072-203 55 72
Email: lena.soderlund@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Tina Kax, Vision
Tel: 072-232 27 08
Email: tina.kax@regiongavleborg.se