BIM-samordnare till gemensamma resurser fastighet

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Fastighetsförvaltningen ansvarar för att förvalta och utveckla regionens fastighetsbestånd. Detta innebär att vi har ett övergripande ansvar för drift, underhåll och utveckling av regionens byggnader, mark och anläggningar. Avdelningen gemensamma resurser utgör ett stöd för förvaltningen i planerings- och uppföljningsfrågor, verksamhetsstyrning, samordningsfrågor samt förändringsfrågor. Inom avdelningen samlas kompetens och expertkunskap inom administration, informationshantering, risk och kvalitet, samt registrering och arkivering.

För att möta framtidens vårdbehov bygger vi nu om. Framtidsbygget är en av regionens största investeringar som innefattar moderniseringar av bland annat våra akutsjukhus. Följ med oss på denna innovativa resa och gör skillnad - på riktigt!

Arbetsuppgifter

Som BIM-samordnare ingår du i en arbetsgrupp som tillsammans arbetar med administration och utveckling av en helhetslösning för vår byggnadsinformationshantering. Du kommer att samordna och styra BIM-processen i byggprojekt, inklusive modellhantering, informationsflöden, BIM-metodikmöten, leveransspecifikationer och datamiljö. I din roll kommer du att samarbeta med en rad olika intressenter såsom projektledare, tekniska specialister, projektörer och entreprenörer.

Som BIM-samordnare kommer du bland annat
• sätta ramar för ett byggprojekts informationsleverans, bland annat anpassa projekteringshandledning, konkretisera projektets leveransspecifikation, specificera struktur och innehåll för modelleveranser
• genomföra granskningar genom samordningsmodeller, samt förbereda och leda BIM-metodikmöten och samgranskningsmöten
• granska informationsmängd i modeller och databaser utifrån krav i projekteringshandledning och leveransspecifikation
• strategiskt utveckla BIM-samordningsprocessen.

Hos oss får du
• en meningsfull och utvecklande roll där du får möjlighet att vara med och påverka Region Gävleborgs utveckling inom BIM-området
• arbeta i en dynamisk, unik och teknikintensiv miljö
• arbeta i ett stöttande team med hjälpsamma och engagerade kollegor.

Vi är mån om dig som medarbetare och vi arbetar därför aktivt med riktade friskvårdsinsatser för att främja en hälsosam livsstil. Läs mer om våra förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort engagemang, en nyfikenhet och vilja att driva BIM-utvecklingen framåt i organisationen. Du tar gärna egna initiativ och kan fatta välgrundade beslut utifrån relevant fakta och tillgängliga resurser. Du har lätt för att samarbeta, kommunicerar väl och har förmåga att förmedla budskap anpassat till mottagaren. Du är noggrann och uppmärksam på detaljer medan du samtidigt kan se till helheten i ett bredare perspektiv. Vidare ser vi att du tar ansvar för arbetsuppgifter samt kan prioritera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt.

I rollen som BIM-samordnare ska du inneha
• ingenjörsutbildning inom bygg eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• minst 2 års erfarenhet som BIM-samordnare i byggprojekt
• erfarenhet av arbete i designverktygen Revit och AutoCAD
• erfarenhet av arbete i verktyg för modellsamordning, objektsinformationshantering och dokumenthantering med metadata
• god förståelse för BIM-processer och metoder
• goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med bygg- och anläggningsprojekt inom offentlig sektor är det meriterande. Även kompetens att arbeta i MagiCAD är meriterande, men inget krav.

Tycker du arbetet låter spännande? Välkommen med din ansökan.
Under sommaren besvaras frågor lättast via mejl.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1858

Senaste ansökningsdatum: 2024-08-04 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Björn Ersson, avdelningschef
Tel: 026-15 74 08
Email: bjorn.ersson@regiongavleborg.se

Joakim Horn, Systemansvarig
Tel: 026-53 10 38
Email: joakim.horn@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Åsa Karlsson, Vision
Tel: 026-531516