Psykiatrisjuksköterska till Gävle Strand Din hälsocentral

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

I ett av Gävles starkast växande bostadsområden i inre hamnen där Gavleån möter havet ligger Gävle Strand Din hälsocentral. Vi har i dagsläget cirka 7400 listade patienter. Vi har som hälsocentral alla basuppdrag och BVC-verksamhet. I september 2020 flyttade vi in i våra nya fina lokaler. Den nya hälsocentralen ligger i nära anslutning till buss och tågstation för bra pendlingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter

Vårt psykosociala team består normalt av tre medarbetare och vi behöver därför nu rekrytera. Ofta utgör vi i primärvården första kontaktvägen för patienter med psykisk ohälsa. Detta innebär kontinuerlig samverkan med övrig medicinsk- och rehabiliteringspersonal på hälsocentralen.

Som psykiatrisjuksköterska kommer du bland annat att arbeta med
• psykosociala bedömningar
• korttidsinriktade behandlingsinsatser inom det allmänmedicinska kompetensområdet vid exempelvis depressioner, ångest, stressrelaterade sjukdomar, kriser, psykosomatiska tillstånd med mera där patienten är från 18 år
• behovsanpassade behandlingar på individ- och/eller gruppnivå.

Hos oss får du
• en individuellt anpassad introduktion
• vara en del av ett kompetent team med engagerade och erfarna kollegor
• schemalagda kollegiala och tvärprofessionella möten
• regelbunden handledning.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och är lyhörd i mötet med andra människor. Du har lätt för att anpassa dig och du ser möjligheter i förändringar. Du tar egna initiativ, är drivande och uppnår resultat i ditt arbete. Du ser till helheten, agerar och fattar beslut utifrån verksamhetens bästa i det dagliga arbetet.

I rollen som psykiatrisjuksköterska ska du
• ha sjuksköterskeexamen med vidareutbildning inom psykiatri eller socionomexamen.

För den här tjänsten är det meriterande med KBT steg 1 eller likvärdig utbildning/erfarenhet gällande samtalsbehandling. Det är också meriterande om du har erfarenhet av Brief intervention samt gruppbehandling, och om du har erfarenhet av primärvårdsarbete och av att ha arbetat i PMO journalsystem samt Min vård Gävleborg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1855

Senaste ansökningsdatum: 2024-08-11 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Torbjörn Eriksson, vårdenhetschef
Email: torbjorn.eriksson@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Christina Norling, Vårdförbundet
Tel: 026-53 16 54
Email: christina.a.norling@regiongavleborg.se