Vårdenhetschef till läkargruppen barn- och ungdomssjukvården

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Hos barn- och ungdomssjukvården arbetar vi för att organisera framtidens barnsjukvård i regionen, där nya lokaler, närmare samverkan med närliggande kliniker och utökad digitalisering ska ge ett effektivare och barnanpassat omhändertagande. Flera av våra utvecklingsområden ligger i framkant.

Barn- och ungdomssjukvården bedriver öppenvårdsverksamhet i Hudiksvall, Bollnäs och Gävle samt slutenvårdsavdelningar i Hudiksvall och Gävle, med inriktning mot allmänpediatrik och neonatalvård. I Gävle och Hudiksvall finns lekterapi och sjukhusskola finns i Gävle.

Arbetsuppgifter

Som läkarchef hos oss kommer du att ha en nyckelroll i att leda och utveckla vårt medicinska team, vilket innebär att du har personalansvar över våra läkare som är cirka 25 till antalet. Du ansvarar även för enhetens ekonomi, arbetsmiljö, produktion, patientsäkerhet, verksamhetsutveckling och samverkan med interna och externa aktörer. Därtill är du i uppdraget som läkarchef tillsammans med studierektor ansvarig för våra ST-läkares utbildning. Du är en del av verksamhetsområdets ledningsgrupp och samarbetar nära övriga chefer med målet att kunna erbjuda våra patienter en jämlik vård.

I uppdraget har du stöd av HR-partner och ekonom samt en chefssekreterare som avlastar med bland annat schemaläggning, fakturor och andra administrativa uppgifter.

Som vårdenhetschef hos oss kommer du att arbeta med att
• leda och fördela arbetet operativt, samt även se till helheten och arbeta strategiskt
• samarbeta med vårdenhetscheferna för mottagning och avdelning för att säkerställa tillgänglighet, patientsäkerhet och en god arbetsmiljö
• vidareutveckla arbetet med att säkerställa en bred kompetens i läkargruppen och balansera behovet av specialistkompetens för att klara av vårt komplexa uppdrag.

Hos oss får du
• arbeta tillsammans med kunniga och engagerade medarbetare och kollegor
• stora möjligheter till att utveckla både dig själv, dina medarbetare samt verksamheten
• vara en del av en kreativ och sammansvetsad verksamhet som bidrar med stor arbetsglädje.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i din roll som ledare. Du har förmågan att bygga goda relationer både internt och externt och kan anpassa ditt ledarskap efter situation och individ. Du har drivkraft och förmågan att motivera och engagera dina medarbetare och har viljan att verka för bibehållen och förbättrad vård.

I rollen som vårdenhetschef har du
• en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård.

Vi ser gärna att du är utbildad läkare. Har du tidigare erfarenhet av att ha varit chef och/eller ledare samt tidigare erfarenhet av att ha arbetat med barnsjukvård så är även det meriterande för tjänsten.

Före erbjudande om anställning har arbetsgivaren rätt att begära ett utdrag från belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1813

Senaste ansökningsdatum: 2024-07-21 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Anna Styf, Verksamhetschef
Tel: 072 - 201 78 94
Email: anna.styf@regiongavleborg.se

Emma Sjöberg, Rekryteringspartner
Tel: 073 - 053 94 50
Email: emma.k.sjoberg@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Frida Dannberg, GHLF
Email: frida.dannberg@regiongavleborg.se