Astma-KOL-sjuksköterska till Hofors Din hälsocentral

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Hofors Din hälsocentral är en väl inarbetad hälsocentral med drygt 8000 listade patienter. Här arbetar läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, BVC-sköterskor, undersköterskor, psykosocialt team, arbetsterapeut, fysioterapeuter, rehab koordinatorer och medicinska sekreterare. I lokalerna finns även mödravårdscentral. Vi arbetar mycket med att utveckla våra sköterskeledda mottagningar. Vi är cirka 40 medarbetare på vår enhet och vi vill att våra medarbetare ska trivas och må bra samt vara en del av hälsocentralens utveckling. Vi tycker att det är viktigt att erbjuda meningsfulla arbetsuppgifter med fokus på utvecklingsarbete och kompetensutveckling. Vi har regelbundna yrkesgruppsmöten.

Arbetsuppgifter

Vi söker en astma-KOL-sköterska som vill bli medarbetare i vårt härliga gäng då vi behöver utöka vår bemanning. Specialistkompetens i astma/KOL är en viktig förutsättning för vårt uppdrag i att stödja, behandla och vägleda människor mot ett friskare liv där astma/KOL är en viktig del. Det ställs krav på självständigt arbete, flexibilitet men framförallt ett gott bemötande och god samarbetsförmåga. Professionellt ansvar är en självklarhet. För oss är det viktigt att jobba utifrån patienten och dess bästa, utifrån önskemål och förutsättningar.

Som astma-KOL-sköterska hos oss kan du bland annat komma att arbeta med
• egen mottagning med både nybesök, uppföljningar och medicinjusteringar i samråd med läkare
• att bemanna vår telefonrådgivning
• både fysiska besök och digitala vårdmöten genom Min vård Gävleborg.

Arbetstiden är till största delen dagtid måndag-fredag men i verksamhetsområde primärvård västra Gästrikland förekommer det beredskapspass samt pass på Familjeläkarjouren på helger och röda dagar, cirka 3-4 pass per år. Viss tjänstgöring kan även ske på andra enheter inom VO Västra Gästrikland.

Är du nyfiken på hur en dag kan se ut för en sjuksköterska på Hofors hälsocentral innan du ansöker? Hör gärna av dig så kan du få hospitera hos oss en dag.

Vi erbjuder en anställning med fördelaktiga personalförmåner, läs mer här om våra olika förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner

Kvalifikationer

Vi söker dig som är van vid att arbeta självständigt, är trygg i din yrkesroll och intresserad av att utveckla den medicinska kvalitén och vi välkomnar idéer och förslag till förbättring. Som person är du flexibel, ansvarstagande och lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga. Du är stresstålig och har förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter.

I rollen som astma-KOL sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska med specialisering inom astma/KOL sköterska.

För tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av primärvård.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Ansök redan idag, då urval och intervjuer sker löpande.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1833

Senaste ansökningsdatum: 2024-07-31 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Maria Nyberg, vårdenhetschef
Tel: 072-513 15 05
Email: maria.nyberg@regiongavleborg.se

Linda Berglund, biträdande vårdenhetschef
Tel: 0290-297 27
Email: linda.t.berglund@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Christina Norling, Vårdförbundet
Tel: 026-53 16 54
Email: christina.a.norling@regiongavleborg.se