Arbetsterapeut

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Psykiatriska öppenvårdsmottagningarna i Bollnäs och Söderhamn är allmänpsykiatriska mottagningar för invånare över 18 år. Vi ansvarar för att i den öppna psykiatriska vården bedriva insatser som främjar hälsa och ökad livskvalitet. Vi är cirka 35 medarbetare på mottagningen i Bollnäs och cirka 30 medarbetare på mottagningen i Söderhamn som båda präglas av en god arbetsmiljö där vi har omsorg om varandra. Verksamheterna genomsyras av ett gott bemötande, hög tillgänglighet och goda resultat. Psykiatriska mottagningen i Bollnäs arbetar mot två kommuner; Bollnäs och Ovanåker. Psykiatriska mottagningen i Söderhamn arbetar mot Söderhamns Kommun. Tjänsten är en tillsvidaretjänst 100 % fördelat mellan våra mottagningar (60 % Bollnäs och 40 % Söderhamn)

Arbetsuppgifter

Vi arbetar med personcentrerad vård där vi ser att arbetsterapeuter gör en stor insats. Därför söker vi nu dig som är intresserad av att arbeta med människor, är driftig, engagerad och flexibel till våra två mottagningar Bollnäs och Söderhamn. Du kommer att arbeta i team bestående av läkare, psykologer, psykoterapeuter, sjuksköterskor, kuratorer, skötare, rehabkoordinator och medicinska sekreterare. Du genomför åtgärder baserade på patientens resurser och begränsningar liksom stöd och anpassning av fysisk, psykisk och social miljö för att underlätta aktivitetsutförande och uppnå en hållbar aktivitetsbalans. Samverkan med andra vårdgivare eller aktörer, inom eller utanför regionen, är viktigt för att få till en fungerande vardag för patienten.

Som arbetsterapeut arbetar du bland annat med
• att självständigt utreda och bedöma behov av arbetsterapi i förebyggande, behandlande, rehabiliterande och habiliterande syfte
• utprovning av hjälpmedel och arbete i gruppverksamheter ingår
• bistå i diagnostikprocessen vad gäller funktionsnivå hos patient.


Hos oss får du
• personligt anpassad introduktion
• ett roligt och utvecklande arbete samt engagerade och trevliga arbetskamrater
• individuell utvecklingsplan.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker en stabil och engagerad person som trivs i nära samarbete med andra professioner i en omväxlande vardag. I ditt arbete är du flexibel och har lätt att samarbeta med andra yrkeskategorier och andra externa instanser och du tycker det är roligt att ställa om efter nya förutsättningar. Du har förmåga att planera och strukturera ditt arbete effektivt och du tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du ser till helheten, agerar och fattar beslut utifrån verksamhetens bästa i det dagliga arbetet. Vi ser vidare att du är noggrann och har en god administrativ förmåga. Du är trygg i din yrkesroll, har ett genuint intresse för arbete med personer med psykisk ohälsa och du har förmåga att bemöta människor på ett professionellt och empatiskt sätt. Vi ser gärna att du är bra på att anpassa dig efter omständigheter och person. Arbetet kräver hög grad av självständighet, uthållighet och god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I rollen som arbetsterapeut ska du
• vara legitimerad arbetsterapeut
• ha ett giltigt B-körkort
• ha god administrativ förmåga.

För den här tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykiatri.

Före erbjudande om anställning har arbetsgivaren rätt att begära ett utdrag från belastningsregistret.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och kallar på intervju under annonseringstiden.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1822

Senaste ansökningsdatum: 2024-07-31 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Lise-Lotte Friberg, vårdenhetschef Bollnäs
Tel: 073-057 02 01
Email: lise-lotte.friberg@regiongavleborg.se

Lena Olsson, vårdenhetschef Södeerhamn
Tel: 0725870034
Email: lena.l.olsson@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Johanna Grufberg-Roginder, Sveriges Arbetsterapeuter
Email: johanna.grufberg.roginder@regiongavleborg.se

Jenny Zackrisson, Sveriges Arbetsterapeuter
Email: jenny.zackrisson@regiongavleborg.se