BVC-sköterska till Hofors Din hälsocentral

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Hofors Din hälsocentral bedriver sedvanlig primärvård. Här har vi läkare, barnavårdscentral (BVC), distriktssköterske- samt sjuksköterskemottagning, undersköterskemottagning samt provtagning, psykosocialt team, arbetsterapeut, fysioterapeuter, rehabiliteringskoordinatorer och medicinska sekreterare. I lokalerna finns även mödravårdscentral. Vi är cirka 40 medarbetare på vår enhet och vi har regelbundna yrkesgruppsmöten. Vi arbetar för att göra en bra vård ännu bättre och fokuserar på det som är värdefullt för patienterna; från medicinsk kvalitet till bra öppettider och ett gott bemötande. Vår hälsocentral ska ge trygg vård när någon behöver det och jobbar efter våra honnörsords Alltid-Nära-Trygg.

Arbetsuppgifter

Barnhälsovårdens uppdrag regleras via Rikshandboken, Hälsovalshandboken samt via Barnhälsovården. Arbetet vid barnhälsovården på hälsocentralen innebär självständigt arbete på BVC med vaccinationsmottagning, hembesök, telefonrådgivning och att leda föräldragrupper tillsammans med övriga aktörer på hälsocentralen.

Hälsocentralens och BVC-sköterskans uppdrag är att arbeta utifrån ett generellt hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande perspektiv. Som BVC-sköterska ska du erbjuda blivande föräldrar och barn 0-5 år och deras föräldrar en mötesplats med stöd av god kvalitet. Det ställs krav på självständigt arbete, flexibilitet men framförallt ett gott bemötande och god samarbetsförmåga. För oss är det viktigt att jobba utifrån barnets förutsättningar. Vi hoppas att du vill bli en medarbetare i vårt härliga gäng.

Som BVC-sköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• vaccinationsmottagning
• telefonrådgivning
• hembesök
• föräldragrupper.

Hos oss får du
• varierande arbetsuppgifter
• trevliga kollegor
• delta i regelbundna yrkesträffsmöten
• stor möjlighet att utveckla BVC-verksamheten.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att arbeta självständigt, strukturerat och att ta egna beslut.

I rollen som BVC-sköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen som distriktssköterska alternativt sjuksköterska med inriktning barn- och ungdomssjukvård
• ha körkort.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av barnhälsovårdens riktlinjer för BHV/BVC och har förskrivningsrätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Ansök redan idag, då urval och intervjuer sker löpande.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1780

Senaste ansökningsdatum: 2024-07-21 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Maria Nyberg, vårdenhetschef
Tel: 072-513 15 05
Email: maria.nyberg@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Christina Norling, Vårdförbundet
Tel: 072-583 51 99
Email: christina.a.norling@regiongavleborg.se