Specialistläkare till vårdhygien

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Vårdhygien har ett övergripande ansvar att minska och förebygga vårdrelaterade infektioner och stoppa smittspridning inom vården, tandvården och omsorgen. Genom rådgivning, undervisning samt kvalitetssäkring får vårdens chefer och medarbetare hjälp att ge patienter och vårdtagare en god och säker vård. Enheten utgår från Gävle, men som har hela Gävleborg som ansvarsområde.

På vårdhygien arbetar 4 hygiensjuksköterskor och en administratör. Arbetsgruppen präglas av engagemang, samverkan, ansvar och kompetens. Vi söker nu en specialistläkare som tillsammans med oss vill göra skillnad på riktigt! Vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt, med dagtidsarbete och möjlighet att jobba på distans.

Arbetsuppgifter

I rollen som hygienläkare hos oss ingår du i ett engagerat team där vi tillsammans arbetar för att stödja verksamheterna i deras arbete för att förebygga uppkomst och spridning av vårdrelaterade infektioner. Du kommer att vara en del av vår rådgivande funktion gentemot centrala beslutsfattare inom vårdhygieniska frågor och bistå vård- och omsorgspersonal i regionens 10 kommuner.

Som hygienläkare hos oss kommer du bland annat att
• utarbeta vårdhygieniska rutiner som stöd för arbetet i vården samt granska lokala rutiner ur ett vårdhygieniskt perspektiv
• ta del av verksamheternas vårdhygieniska kontroll och vid behov agera
• vara vårdhygienisk expertis i fastighetsfrågor, till exempel rörande ventilation, planering av om- och nybyggnation samt underhållsarbeten.

Vårdhygien har nära samarbete med regionens kliniska verksamheter och i synnerhet Smittskydd, Infektion, Klinisk mikrobiologi och enheten för Patientsäkerhet. Vårdhygien deltar också i sjukvårdsregionalt samarbete samt inom ramen för Kunskapsstyrning inom hälso- och sjukvård.

Hos oss får du
• göra skillnad på riktigt, då du ger råd och stöd till verksamheten och bidrar tillsammans med dina kollegor på enheten till hög patientsäkerhet
• arbeta dagtid, utan jourtjänstgöring, samt möjlighet till ett flexibelt arbete med distansarbete viss del av arbetstiden
• om intresse finns möjlighet till att bedriva forskning.

Läs mer om våra förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som självständigt tar ansvar för dina arbetsuppgifter, kan strukturera och driva dina åtaganden framåt. Då samarbete är viktigt för att lyckas i denna roll behöver du ha förmågan att arbeta bra med andra, vara lyhörd, kommunicera väl och lösa utmaningar på ett konstruktivt sätt. Vi ser även att du kan ta initiativ och har förmågan att se helheten och tar hänsyn till det större perspektivet i agerande och beslut.

I rollen som hygienläkare ska du
• ha specialistutbildning inom vårdhygien alternativt specialistutbildning inom infektion eller mikrobiologi med önskan om att vidareutbilda dig till vårdhygienläkare.

Region Gävleborg ger goda förutsättning till att bedriva forskning, vi ser det som meriterande om du har intresse av att forska.

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1630

Senaste ansökningsdatum: 2024-08-11 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Maria Larsson, enhetschef
Email: maria.e.larsson@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Frida Dannberg, GHLF
Tel: 0650-92 682
Email: frida.dannberg@regiongavleborg.se