Sjuksköterska till ortopedavdelningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Ortopedavdelningen i Gävle bedriver akut sjukvård, planerad kirurgi samt dagkirurgisk verksamhet. Avdelningen består i nuläget av 26 vårdplatser, dessa är uppdelade mellan fyra vårdlag som består av sjuksköterskor och undersköterskor. Under hösten 2023 och våren 2024 har vi haft en grupp för elektiva måndag till fredag, tre till sex vårdplatser.

Arbetsuppgifter

Vi behandlar, opererar och vårdar patienter med sjukdomar, skador och smärtor i muskler och skelett. Vårdlagen har nära samarbete med fysioterapeuter, arbetsterapeuter, läkare, dietister och kuratorer. På avdelningen finns en vårdkoordinator som man samverkar med inför patientens utskrivning från slutenvården. Då vi är en dygnet runt-verksamhet innebär det att man arbetar dag- och kvällspass, samt nattpass efter överenskommelse.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat arbeta med
• att rotera mellan akuta enheten och den elektiva delen
• omvårdnad av den ortopediska patienten i nära samarbete med olika professioner
• vårdprevention, smärtlindring, dokumentation, läkemedelshantering och bidra till utveckling för den ortopediska patienten
• att delta i olika utvecklingsarbeten.

Vill du vara en del av ett unikt arbetssätt för att skapa ett mer hållbart arbetsliv?

Vi deltar i projekt 80:20 till och med 2024-05-31 där man får möjlighet att arbeta 80 procent kliniskt, 10 procent med individuell utveckling och 10 procent med utveckling i verksamheten, för att skapa ett mer hållbart arbetsliv. Tiden för egen utveckling kan användas till såväl kunskapsinhämtning som till hälsofrämjande aktiviteter. Utvärdering av projektet pågår och vi inväntar beslut från sjukhusledningen om det blir en fortsättning på projektet.

Hos oss får du
• i och med 80:20-projektet tid till ansvarsområden, delta i projekt som leder till både avdelningens utveckling samt din egen utveckling
• egen personlig utveckling där din egen hälsa inkluderas, vi uppmuntrar till hälsotid för dig som medarbetare hos oss i detta projekt
• arbeta i ett trivsamt och engagerat team med mycket kompetens
• förmånligt friskvårdsbidrag.

Utveckling i verksamheten kan till exempel innebära tid till journalgranskning, handledning, ansvarsområden, utbildningar samt delta i olika projekt.

Kombinationen av att få tid till att både utvecklas personligt samt bidra till avdelningens utveckling ger goda förutsättningar för en trivsam arbetsvardag för både dig och dina kollegor.

Detta projekt bidrar till att personalen får tid för egen utveckling och hälsa, sedan att det även finns tid för verksamhetsutveckling kommer hela kliniken till godo, säger Annika Gelotte, vårdenhetschef ortopedi.

Läs mer om våra olika förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att organisera, prioritera samt planera arbetet på ett effektivt sätt. Du har ett engagemang för ditt arbete och sätter upp mål, samt söker nya utmaningar. För att lyckas i rollen ser vi även att du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och kommunicerar väl med andra. Då arbetet kan innebära att du behöver fatta snabba beslut bör du kunna visa omdöme under tidspress.

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska
• kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift.

För den här tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet inom ortopedi, och har kännedom om våra vårdsystem Melior och Elvis.

Till oss är både erfarna sjuksköterskor och ni som tar examen i juni 2024 välkomna att söka. Hör gärna av er så berättar vi mer om avdelningen och våra arbetssätt.

Här träffar du ett härligt gäng medarbetare som sprider glädje och kunskap. Vi jobbar strukturerat och efter rutiner för att vården ska bli likvärdig.

Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2024-09-02

Antal platser: 2

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1611

Senaste ansökningsdatum: 2024-07-30 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Annika Gelotte, vårdenhetschef
Tel: 026-15 45 59
Email: annika.gelotte@regiongavleborg.se

Maria Lindström, specialistsjuksköterska
Tel: 026-15 44 54
Email: maria.m.lindstrom@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Caroline Asp, Vårdförbundet
Tel: 026-15 44 54
Email: caroline.asp@regiongavleborg.se