Undersköterska till röntgen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Röntgen i Söderhamn är en mindre röntgenavdelning som jobbar mot hela länets patienter. Vi har en datortomograf, ett skelettlab samt en ultraljudsapparat. Här jobbar röntgensjuksköterskor, undersköterskor samt radiolog och sonograf. Vi tar emot remisser från såväl primärvård som slutenvård. Vi är en välfungerande avdelning där teamarbete är vår viktigaste byggsten. Vår gemensamma patient är den vi sätter i första rummet.

Arbetsuppgifter

Vi vill förstärka länets tidbok genom att rekrytera en undersköterska som jobbar med att tidboka våra patienter. Du kommer att arbeta i ett länsgemensamt team av undersköterskor som sköter bokningen av patienter på orterna Söderhamn, Bollnäs, Gävle och Hudiksvall. Arbetet är i första hand administrativt men vid behov kommer du även stötta i undersköterskearbete på avdelningen i Söderhamn. Arbetet kan då innehålla tunga lyft. Vi har ett nära samarbete med röntgen i Bollnäs och vid behov kan även arbete förekomma där med direkt patientarbete eller genom att stötta i deras tidbokning.

Vi arbetar dagtid måndag till fredag, men vid arbete på röntgen i Bollnäs förekommer även kväll och helg.

Som undersköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• tidbokning av patienter
• telefonrådgivning/telefonkontakt
• receptionsarbete
• att läsa/tolka remisser.

Din introduktion kan komma att ske på röntgen i Bollnäs, Hudiksvall eller Gävle. Vi ser därför att du ska ha möjlighet att resa i länet.

Läs mer här om våra olika förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett fantastiskt bemötande. Det är viktigt att du kan prioritera mellan arbetsuppgifter och kan hantera stressiga situationer. Du har god samarbetsförmåga och en stor vilja att hjälpa andra. Du är flexibel och kan lätt anpassa dig och ser möjligheter i förändringar.

I rollen som undersköterska ska du
• vara utbildad undersköterska
• ha erfarenhet av arbeta inom röntgen/slutenvård/primärvård
• kunna kommunicera väl i både tal och skrift
• ha kunskap i att läsa/tolka remisser
• ha kunskap om arbetet vi utför i undersökningsmomenten/röntgen, varför vi tror på att stärka din kompetens även i direkt patientkontakt på avdelning.

Information om titeln undersköterska
Den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att man kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Du kan ansöka om beviset hos Socialstyrelsen. Har du inget bevis kan du fortsätta att arbeta inom vård och omsorg, men med en annan titel än undersköterska. I Region Gävleborg innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara omvårdnadsassistent tills att ditt bevis lämnas in.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2024-08-12

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/833

Senaste ansökningsdatum: 2024-04-28 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Carolina Spansk Skoglund, vårdenhetschef
Tel: 0278-382 96

Annika Karlström, chefsstöd
Tel: 0278-381 93

Fackliga företrädare

Malin Bergfeldt, Kommunal
Tel: 0278-382 95