Arbetsterapeut till specialistvården

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

I Bollnäs finns ett litet, trivsamt och familjärt sjukhus där samverkan mellan olika verksamheter är nyckeln till framgång. Specialistvården i Bollnäs bedriver specialistvård och rehabilitering på ett flertal vårdavdelningar och mottagningar vid Bollnäs sjukhus samt på en mottagning i Söderhamn. På enheten finns en bred erfarenhet som representeras av fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist, kurator, logoped, rehabiliteringsassistent och vårdkoordinator. Hela enheten utgörs av 21 medarbetare varav sex stycken är arbetsterapeuter.

Vi söker nu tre arbetsterapeuter, varav en med inriktning mot handrehabilitering, som vill bli en del av vårt härliga gäng!

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss kommer du att arbeta inom specialistvårdens olika områden så som neuroteamet, externa stroketeamet och vårdavdelningar. Vi erbjuder en arbetsplats med ett mycket gott arbetsklimat där teamarbetet och personcentrerad vård ligger i fokus. Hos oss är samverkan mellan yrkeskategorierna en självklarhet.

Som arbetsterapeut hos oss kommer du bland annat att
• arbeta med arbetsterapeutiska bedömningar och behandlingar
• genomföra hembesök
• arbeta med patientundervisning
• arbeta utifrån nationella vårdförlopp
• medverka vid länsgemensamma träffar utifrån specialistområden.

Som arbetsterapeut med inriktning mot handrehabilitering kommer du bland annat även att
• bedöma och rehabilitera patienter med hand- och handledsskador
• tillverka ortoser enligt behandlingsrutiner för aktuella åkommor.

En del av tjänsten som arbetsterapeut med inriktning mot handrehabilitering är också inriktad på bedömning och behandling av patienter med olika reumatiska sjukdomar där du som arbetsterapeut är en del av reumateamet.

Hos oss får du
• ett omväxlande arbete där du har möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta och kreativa kollegor
• möjlighet till kompetensutveckling genom både interna och externa utbildningar
• arbeta i ett trivsamt och engagerat team där det alltid finns någon att rådfråga
• arbetstid måndag till fredag dagtid med flex.

Som arbetsgivare är vi mån om dig som arbetstagare och vi arbetar därför aktivt med riktade friskvårdsinsatser för att främja en hälsosam livsstil. Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

För att trivas i denna roll behöver du ha en god samarbetsförmåga samt vara lyhörd och kommunikativ. Du drivs av att inspirera och motivera patienter i det hälsofrämjande arbetet där patienten alltid är ditt huvudfokus och kan planera och organisera arbetet så att det passar den övriga verksamheten. Du behåller även lugnet i utmanande situationer och kan fokusera på rätt saker. Vidare kan du snabbt skifta fokus och anpassa dig till ändrade omständigheter samt ser möjligheter i att förändra och utveckla verksamheten.

I rollen som arbetsterapeut ska du
• vara legitimerad arbetsterapeut.

Om du har tidigare erfarenhet av arbete inom specialistvården och/eller arbete inom handrehabilitering är detta meriterande.

Provanställning kan komma att tillämpas. Urval och intervjuer sker löpande.
Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Antal platser: 3

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/395

Senaste ansökningsdatum: 2024-03-01 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Anna Jonsson, vårdenhetschef
Tel: 0278-381 88
Email: anna.k.jonsson@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Erika Söroms Thorsteinsen, SACO
Tel: 0278-386 28
Email: erika.soroms.thorsteinsen@regiongavleborg.se