Biträdande vårdenhetschef till Gävle Strand Din hälsocentral

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Primärvården har cirka 1000 medarbetare inom sex verksamhetsområden. Våra 27 hälsocentraler är basen i hälso- och sjukvården. Till primärvården hör även sjukvårdsrådgivningen, familjeläkarjourer, ungdomsmottagningar, mödravårdscentraler, asyl- och migranthälsa, beroendevård och hudmottagning. Våra patientlöften - alltid, nära, trygg - är stommen i vår verksamhet.

Gävle Strand Din hälsocentral som har 28 medarbetare ligger i Gävles senaste och unika bostadsmiljö i inre hamnen där Gavleån möter havet. Vi bedriver primärvård med distriktssköterskemottagning, BVC, läkarmottagning, psykosocialt team, arbetsterapi, fysioterapi och akuta hembesök. Vi flyttade in i de nybyggda lokalerna på Tullhuset i september 2020.

Vill du vara med och driva samt utveckla framtidens hälsocentral så är detta kanske rätt tjänst för dig?

I den här rekryteringen samarbetar Region Gävleborg med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Mats Andersson på telefonnummer: 026-66 30 22 eller via e-post: mats.andersson@jeffersonwells.se.

Arbetsuppgifter

Som biträdande vårdenhetschef kommer 50 procent av din tjänst ingå i ett delat ledarskap med vårdenhetschefen. Du kommer att tillsammans med vårdenhetschefen leda, planera och utveckla verksamheten. Du kommer att ha ansvar för en del av enheten och dess verksamhet, vilket på sikt omfattar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du leder det dagliga arbetet såväl som enhetens utveckling.

Som biträdande vårdenhetschef är du direkt underställd vårdenhetschefen och är ställföreträdande vårdenhetschef vid dennes frånvaro.

Uppdraget innebär ett tätt samarbete med vårdenhetschefen för hälsocentralen och ni kommer tillsammans att utforma fördelningen av arbetsuppgifter och ansvar.

Det kan finnas möjlighet att kombinera denna tjänst med ytterligare 50 procent anställning utifrån din yrkesbakgrund, antingen genom kliniskt eller administrativt arbete.

Hos oss får du
• goda möjligheter att utvecklas i ditt eget chef-/ledarskap
• möjlighet att fortsätta utöva och utveckla din kliniska profession
• möjlighet att vara med och påverka verksamhetens utveckling och vara en del av ett hjälpsamt och professionellt team.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Uppdraget som biträdande vårdenhetschef ställer höga krav på din förmåga att kommunicera. Du ser dialog som ett viktigt verktyg i kontakten med medarbetare, kollegor och andra interna, samt externa aktörer. Du är trygg och stabil med förmåga att skilja på det personliga och proffessionella i dina relationer med andra.

Din viktigaste tillgång är ditt engagemang för verksamhetens medarbetare och patienter och att du drivs av att ge våra patienter bästa möjliga vård, idag och imorgon. Du ska ha en god pedagogisk förmåga, ha lätt för att kommunicera och samarbeta.

I rollen som biträdande vårdenhetschef ska du ha
• högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård
• goda datorkunskaper och förmågan att uttrycka dig väl i skrift då uppdraget innefattar administrativa arbetsuppgifter såsom framtagande av rutiner och policys
• B-körkort.

För den här tjänsten är det meriterande med en tidigare erfarenhet från ledande befattning. Vi ser med stor fördel att du har kännedom om primärvårdens uppdrag.

Stor vikt kommer att läggs vid dina personliga egenskaper och att du kan identifiera dig med Region Gävleborgs värdegrund:
• Professionalism och ansvar.
• Respekt och ödmjukhet.
• Öppenhet och ärlighet.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/393

Senaste ansökningsdatum: 2024-03-17 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Mats Andersson, rekryteringskonsult Jefferson Wells
Tel: 026-66 30 22
Email: mats.andersson@jeffersonwells.se

Fackliga företrädare

Angelica Högberg, Ledarna
Tel: 072-229 58 18
Email: angelica.hogberg@regiongavleborg.se

Veronica Lindman, Vision
Tel: 026-15 40 31
Email: veronica.lindman@regiongavleborg.se