Internmedicinsk tjänstgöring för sjuksköterska

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Vi vårdar patienter med ett brett spektrum av sjukdomar i kroppens inre organ. Internmedicin i Gävle är indelad i fem områden; medicinsk akutvårdsavdelning (MAVA), strokeavdelning eller mottagning, lungavdelning eller mottagning, njur-/hematologiavdelning och mottagning samt endokrin-/gastromottagning.

Vi gör nu en stor satsning och erbjuder åtta sjuksköterskor en unik möjlighet. Nu kan du få inleda din tillsvidareanställning hos oss med att göra internmedicinsk tjänstgöring (IMT) och samla mängder av erfarenhet. IMT är ett nytt koncept där du kommer tjänstgöra på fyra av våra vårdavdelningar, med stärkt fokus på klinisk utbildning, handledning och trygghet för dig som sjuksköterska.

Arbetsuppgifter

Som IMT-sjuksköterska tjänstgör du på MAVA, lungavdelningen, njur-/hematologiavdelningen och strokeavdelningen med målet att få en bred kompetens och ett berikat nätverk. Du kommer vara åtta månader på varje avdelning tillsammans med en annan IMT-sjuksköterska. Den kliniska tjänstgöringen kommer att variera mellan cirka 75-85 procent tillsammans med övriga yrkesprofessioner på vårdavdelningen och resterande tid varvas med utbildning/utveckling i olika former.

Efter slutförd tjänstgöring har du möjlighet att själv välja vilken internmedicinsk avdelning du vill fortsätta din anställning på eller om du vill fortsätta variera din tjänstgöring hos oss.

Som sjuksköterska kommer du bland annat
• gå ronder, administrera och ge läkemedel samt genomföra specifika sjuksköterskeuppgifter för respektive vårdavdelning
• delta på grupphandledning tillsammans med de andra IMT-sjuksköterskorna, med olika teman vid varje tillfälle
• fördjupa din kompetens på respektive vårdavdelning genom kompetenspecifika utbildningspaket.

Hos oss får du
• professionell utveckling
• regelbundet avsatt tid för grupphandledning
• individuell handledning med personlig teoretisk utbildning
• auskultation för att du ska få en trygg och bred grund.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du kunna samarbeta bra med andra människor och vara öppen för att lära av varandra. Du är tillmötesgående och din förmåga att lyssna och kommunicera är den allra bästa. Då tjänsten innefattar tjänstgöring på flera avdelningar är det viktigt att du är flexibel och har förmåga att kunna anpassa dig till nya situationer. Du har ett intresse för internmedicin och har ambitioner att lära och utvecklas inom området. Du sätter gärna upp mål för dig själv och arbetar aktivt för att uppnå dem. Vidare ser vi att du tar hänsyn till det större perspektivet och kan, samtidigt som du förstår din roll, se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

I rollen som sjuksköterska ska du vara
• legitimerad sjuksköterska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av akutsjukvård men det är inget krav.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 8

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/390

Senaste ansökningsdatum: 2024-04-14 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Matilda Holmén
Tel: 026-53 13 12
Email: matilda.holmen@regiongavleborg.se

Pernilla Gulliksson
Email: pernilla.gulliksson@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Maria Smedberg
Tel: 026-150332
Email: maria.smedberg@regiongavleborg.se