Rehabiliteringskoordinator till primärvård södra Hälsingland och Hudiksvall

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Primärvården har cirka 1000 medarbetare inom fem verksamhetsområden. I din roll som rehabiliteringskoordinator kommer du att arbeta i två verksamhetsområden då Linden Din hälsocentral och Söderhamn Din hälsocentral tillhör verksamhetsområde primärvård södra Hälsingland och Delsbo Din hälsocentral, Iggesund Din hälsocentral och Hudiksvall Din hälsocentral tillhör verksamhetsområde primärvård Hudiksvall.

I din tjänst som rehabiliteringskoordinator utgår du från Hudiksvall Din hälsocentral. Resor mellan de olika hälsocentralerna sker i tjänstebil eller med kollektivtrafik. Inom verksamhetsområde primärvård Hudiksvall eller verksamhetsområde primärvård södra Hälsingland finns möjlighet att arbeta upp till önskad sysselsättningsgrad i sin grundprofession .

Arbetsuppgifter

Som rehabiliteringskoordinator ska du samarbeta med och vara ett stöd till läkare, övriga yrkeskategorier, patienter och vårdenhetschef i sjukskrivningsarbetet. Du är också enhetens kontaktperson för berörda parter i sjukskrivningsprocessen. Arbetet som rehabiliteringskoordinator omfattar koordinatorsinsatser till sjukskrivna patienter i behov av stöd vid arbetslivsinriktad rehabilitering.

Rehabiliteringskoordinatorns huvudfokus är arbete med sjukskrivningsärenden men är också en bärare av kunskapen om det regionövergripande arbetet med utveckling av sjukskrivningsprocessen. I uppdraget ingår deltagande i nätverksträffar för rehabiliteringskoordinatorer och kompetensutveckling som anordnas av processledare inom Region Gävleborg.

Uppdraget har sin grund i lagen om koordinering som trädde i kraft 1 februari 2020 och innefattar:
• Personligt stöd till sjukskrivna patienter, som är i behov av detta, för att återgå i arbete eller inträda i arbetslivet.
• Intern samordning på enheten och mellan andra enheter för samsyn i den enskilde patientens sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess.
• Medverka till att rehabiliteringsplan upprättas.
• Samverkan med andra aktörer genom att bland annat bidra med vårdens perspektiv för att underlätta dessa att utföra insatser inom sitt ansvarsområde.
• Samordnare för enhetens Trisamteam, strukturell samverkan mellan Arbetsförmedling, Försäkringskassa, kommunen och vården.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Uppdraget kräver att du har förmåga att arbeta självständigt, samt att du tar egna initiativ för att utveckla rollen. Du bör ha vana att samverka och samarbeta med såväl olika interna som externa aktörer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I rollen som rehabiliteringskoordinator ska du ha
• högskoleutbildning inom medicin, psykologi eller socialt arbete så som socionom, beteendevetare, rehabvetare, legitimerad arbetsterapeut, legitimerad fysioterapeut eller legitimerad sjuksköterska
• B-körkort.

För den här tjänsten är det meriterande om du har tidigare yrkeserfarenhet från hälso- och sjukvården och/eller försäkringsmedicin. Du bör ha fördjupade kunskaper inom rehabiliteringsområdet, grundläggande kunskaper om medicinsk terminologi och erfarenhet att läsa och dokumentera i journal eller motsvarande.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Tillträde: 2024-04-01 eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/373

Senaste ansökningsdatum: 2024-02-29 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Helena Bikoff, verksamhetschef
Tel: 0650-927 09

Fackliga företrädare

Lina Dalenius, SACO
Email: lina.dalenius@regiongavleborg.se

Anna Hammarström-Rooth, Vårdförbundet
Email: anna.hammarstrom-rooth@regiongavleborg.se

Susanne Rydbeck, Kommunal
Email: susanne.rydbeck@regiongavleborg.se