Kurator till psykiatrisk mottagning

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Psykiatriska mottagningen i Hudiksvall ingår i verksamhetsområde vuxenpsykiatri. Vi bedriver insatser som syftar till att främja hälsa och ger ökad livskvalitet. Här arbetar läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, skötare, arbetsterapeut, fysioterapeut, rehabiliteringskoordinator och medicinsk sekreterare.
Stationeringsort för tjänsten är Hudiksvall där norra Hälsinglands gemensamma mottagning för öppen psykiatrisk vård finns. I Bergsjö och Ljusdal finns filialverksamhet som tillhandahåller specialistpsykiatriska insatser för patienter med långvarig och låg funktionsnivå, så som exempelvis psykosproblematik.
Mottagningen har sju kuratorstjänster och vi söker nu en kurator till en tjänst som servar ett av våra allmänpsykiatriska behandlingsteam.
Att jobba hos oss innebär ett spännande, lärorikt och utvecklande arbete. Du kommer att ingå i ett team med kompetenta och engagerade kollegor med god sammanhållning.

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss kommer du att arbeta självständigt, brett och varierat med olika arbetsuppgifter. Du kommer att ingå i ett team med andra yrkesprofessioner. I samarbete med kollegor och i samråd med patient och närstående bedömer du den enskilde patientens behov av stöd, vård och behandling.

Som kurator arbetar du bland annat med
• social kartläggning/utredning
• samverkan med andra myndigheter och vårdgrannar
• samtalsbehandlande insatser så som motiverandesamtal och suicidpreventiva samtal
• psykosocialt behandlingsarbete
• stöttning och guidning till andra behandlare gällande extern samverkan och samordning.

Hos oss får du
• arbeta dagtid (måndag till fredag)
• ett flexibelt arbete med patienten i fokus
• möjlighet att arbeta tvärprofessionellt
• ett lärorikt, spännande och roligt arbete med varierande arbetsuppgifter
• vara med och driva utvecklingsarbeten framåt
• goda möjligheter till kompetensutveckling.

Läs mer här om våra olika förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker en framåtsträvande och engagerad person som har god samarbetsförmåga, är lyhörd, empatisk och kommunicerar väl med andra. Då arbetet innebär mycket samverkan och nära patientkontakt är det även viktigt att du är tillmötesgående i ditt bemötande och har ett professionellt förhållningssätt både internt och externt. Du tar ansvar för ditt arbete och har förmåga att driva processer framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

I rollen som kurator ska du
• ha socionomexamen
• ha B-körkort.

För den här tjänsten är det meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och/eller har erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete, specialistpsykiatri och/eller arbete inom socialtjänst.

Före erbjudande om anställning har arbetsgivaren rätt att begära ett utdrag från belastningsregistret.

Tycker du arbetet låter spännande? Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/361

Senaste ansökningsdatum: 2024-02-26 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Ann-Christine Johansson, vårdenhetschef
Tel: 072-211 93 04
Email: ann-christine.johansson@regiongavleborg.se

Åsa Melander, vårdenhetschef
Tel: 072-211 93 12
Email: asa.melander@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Eva Eriksson, SSR
Tel: 0650-924 82
Email: eva.r.eriksson@regiongavleborg.se