Fysioterapeut till arbetsterapi och fysioterapi specialistvård

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

På vår enhet utför vi specialistvårdsbaserad fysioterapi för patienter inneliggande på Hudiksvalls sjukhus samt patienter remitterade från Gävle och Hudiksvalls sjukhus, vissa specifika patienter från primärvården samt från annan specialistvård i landet.
Fokus ska ligga på personcentrerad och evidensbaserad rehabilitering, obruten vårdkedja samt tillgänglighet. Detta ska utföras inom ramen för givna resurser, prioriteringar och likvärdighet i länet. Vår enhet har tagit steget in i en digital plattform där digitala arbetssätt kommer att bli mer vanligt förekommande.

Arbetsuppgifter

Fysioterapeuter på vår enhet arbetar mot flera verksamheter som exempelvis ortopedi, kirurgi, neurologi, reumatologi och kardiologi. Som ny i yrket eller oerfaren inom slutenvårdsarbete finner du här stora möjligheter att till en början få prova på olika områden för att få en bredd i dina kunskaper. Som en naturlig del i din utveckling över tid och fortsatta arbete hos oss finns möjligheter att få fördjupa dig och vid intresse jobba in dig i vår specialiserade öppenvård. Ange gärna intresseområde i din ansökan.

Du arbetar ofta i team med olika yrkeskategorier vilket upplevs både roligt och lärorikt. På enheten arbetar både mindre erfarna fysioterapeuter och fysioterapeuter med hög kompetens och lång erfarenhet. Vi har ett stort fokus på kompetensutveckling och hos oss krävs det att varje medarbetare får en bred kunskapsbas för att kunna stödja varandra i vardagsarbetet. Förutom samverkan med andra fysioterapeuter samverkar du även med arbetsterapeuter och rehabassistenter som arbetar i vår enhet.

Som fysioterapeut hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• fysioterapeutisk bedömning och behandling av patienter på din avdelning/mottagning
• utbildning och rådgivning till vårdpersonal och att driva utvecklingen inom ditt område
• handledning av studenter efter genomgången handledarutbildning.

Hos oss får du
• en utsedd fadder och ett individuellt introduktionsprogram
• möjlighet till en egen mentor för vidare individuellt stöd i arbetet och i din personliga utveckling.

Läs mer om våra övriga förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och är lyhörd i mötet med andra människor. Du har lätt för att anpassa dig och du ser möjligheter i förändringar. Du har förmåga att planera och strukturera ditt arbete effektivt och du tar ansvar för din uppgift. Du ser till helheten, agerar och fattar beslut utifrån verksamhetens bästa i det dagliga arbetet.

I rollen som fysioterapeut ska du
• vara legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund:
• Professionalism & ansvar.
• Respekt & ödmjukhet.
• Öppenhet & ärlighet.

Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kan komma att ske löpande under
annonseringsperioden.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/391

Senaste ansökningsdatum: 2024-03-17 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Kristin Vandér, vårdenhetschef
Tel: 0650-369 24
Email: kristin.vander@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Carina Forsling, Fysioterapeuterna
Email: carina.forsling@regiongavleborg.se