Sjuksköterska till onkologisk avdelning

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Den onkologiska avdelningen är en allmän onkologisk vårdavdelning med 15 vårdplatser. Vi har en bred patientgrupp som innefattar en mängd olika cancerdiagnoser. Allt fler avancerade medicinska behandlingar, både kurativa och palliativa, kräver att patienten är inneliggande under strål- och cytostatikabehandling. Patienter är även inneliggande för smärt- och övrig symtomlindring samt vid utredningar. Den palliativa vård som bedrivs på avdelningen kan vara komplex men är en av avdelningens styrkor.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete kommer du att möta patienter med olika cancerdiagnoser som i varierad grad påverkar hela kroppen och själen. Detta kräver bland annat att du är empatisk och lyhörd samt har förmåga att möta människor i kris. Vi ser till hela patienten och dennes behov. Vi arbetar i vårdlag och har ett nära samarbete med sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator, dietist, sektionsledare, vårdplanerare, vårdledare och vårdenhetschefer. Vi ser varandra på avdelningen och drar nytta av varandras individuella kompetens, oavsett utbildning och helt utan hierarki. Vi är ett team och är beroende av varandras olika roller och funktioner för att kunna ge den bästa tänkbara vården till våra patienter och dennes närstående. Hos oss hanterar vi många olika medicinskt tekniska moment så som dränage, katetrar, tracheostomi, PEG, sond och läkemedelspumpar.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• omvårdnad ur ett helhetsperspektiv
• palliativ vård
• cytostatikabehandling
• att hantera centrala infarter.

Hos oss får du
• en personligt anpassad introduktion
• arbeta i en trygg arbetsgrupp där det alltid finns någon att rådfråga
• möjlighet att gå en utbildning för att bli certifierad i cytostatikahantering
• möjlighet till utveckling inom onkologin tack vare vårt nära samarbete med de övriga enheterna.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som tillsammans med oss vill vara med och utveckla och driva cancersjukvården framåt med patientens bästa i fokus. Vi vill att alla våra patienter och anhöriga ska känna sig trygga hos oss under hela vårdförloppet. Du som söker tycker om att arbeta i team och kan arbeta strukturerat och effektivt. Du arbetar utifrån verksamhetens bästa, bidrar till utveckling och ser möjligheter i förändring. Du behöver därför vara bra på att kommunicera, ha en god samarbetsförmåga samt kunna bidra till ett positivt och effektivt teamarbete

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska
• ha god samarbetsförmåga
• vara empatisk och se hela patienten och dennes olika behov

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet, god samarbetsförmåga att vara empatisk och se hela patienten och dennes olika behov. Att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrundsord:
• Professionalism & ansvar
• Respekt & ödmjukhet
• Öppenhet & ärlighet

Det är meriterande om du har erfarenhet av akutsjukvård, onkologisk vård, palliativ vård eller cytostatikahantering. Vi söker både dig som är nyutexaminerad och dig som har några års erfarenhet.

Ansök redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 2

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/343

Senaste ansökningsdatum: 2024-02-25 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Sofie Lundberg, vårdenhetschef
Tel: 026-62 91 79
Email: sofie.lundberg@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Anette Sköld. vårdförbundet
Email: anette.skold@regiongavleborg.se