Logoped till vuxenhabiliteringen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Vuxenhabiliteringen är en specialistverksamhet i Region Gävleborg som ger samordnade insatser utifrån ett medicinskt, psykologiskt, socialt och pedagogiskt synsätt. Målgruppen är personer som fyllt 18 år med funktionsnedsättning såsom intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd, betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning efter hjärnskada i vuxen ålder, rörelsehinder som är medfödda eller tidigt förvärvade. Teamet består av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, logopeder, psykologer och administrativ personal. Tjänsten har i huvudsak uppdrag i Gävle.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är sedvanliga logopediska arbetsuppgifter inom habiliteringsverksamhet såsom utredning och behandling gällande kommunikation, tal, språk, röst, dysfagi och oralmotorik hos personer med funktionsnedsättningar tillhörande våra målgrupper. På vuxenhabiliteringen arbetar vi mycket med olika former av AKK-alternativ och kompletterande kommunikation. Insatserna kan ges både individuellt och i grupp. I teamarbetet står du för det logopediska perspektivet i insatserna. Vi arbetar till stor del utifrån ett konsultativt arbetssätt. Du bör ha intresse av att utveckla och profilera logopedens yrkesroll inom vuxenhabiliteringen.

Som logoped hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• sedvanliga logopediska arbetsuppgifter
• tvärproffessionellt teamarbete
• samverkan med vårdgrannar och externa parter.

Resor i tjänsten ingår i arbetstiden. Du kommer att arbeta dagtid måndag till fredag, med flextid.

Hos oss får du
• nära kollegialt samarbete
• möjlighet till friskvårdande inslag i arbetet
• arbeta med en intressant målgrupp.

Hos oss finns möjlighet till ett flexibelt arbete med möjlighet att arbeta del av sin tid på distans, möjlighet finns även att arbeta digitalt, likväl som att arbetet innefattar mottagningsbesök, besök i hemmet eller på patients arbetsplats. Hos oss finns stort fokus på återhämtning och friskfaktorer i arbetet.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Att arbeta som legitimerad logoped på vuxenhabiliteringen är ett spännande jobb för dig som vill ha variation i din vardag och utvecklas i din yrkesroll som logoped. Arbetet förutsätter att du har god förmåga att samarbeta med övriga yrkesprofessioner i teamen samt i samverkan med andra samverkansparter internt och externt. Vi lägger även stor vikt på god förmåga att ta eget initiativ och kunna arbeta självständigt.

Som logoped ska du
• vara legitimerad logoped.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: vikariat med start enligt överenskommelse till och med 2024-12-31

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/360

Senaste ansökningsdatum: 2024-02-29 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Cecilia Vennberg, vårdenhetschef
Tel: 026-15 76 13
Email: cecilia.vennberg@regiongavleborg.se

Emma Kullerback , logoped
Tel: 026-15 54 70
Email: emma.kullerback@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Linda Udd, SRAT
Email: linda.udd@regiongavleborg.se