Vårdenhetschef till röntgen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Röntgen Gävle är en del av verksamhetsområdet Bild- och funktionsmedicin. Vi är en länsövergripande verksamhet som finns i Gävle, Hudiksvall, Bollnäs, Söderhamn samt Ljusdal och vi gör cirka 170 000 undersökningar per år. På röntgen i Gävle utför vi många olika typer av radiologiska undersökningar så som magnetkameraundersökningar, datortomografi, ultraljud, konventionell röntgen samt intervention. Vi arbetar i ändamålsenliga lokaler med modern och högteknologisk utrustning.

Nu letar vi efter dig som tillsammans med engagerade och kunniga kollegor samt medarbetare vill vara med och fortsätta utveckla vår verksamhet framåt!

Arbetsuppgifter

Att vara vårdenhetschef hos oss innebär ett operativt ledarskap. Du kommer att arbeta i nära samarbete med två andra vårdenhetschefer på röntgen. Du kommer att ansvara för en arbetsgrupp på cirka 30 medarbetare där yrkeskategorierna är röntgensjuksköterskor, undersköterskor samt administrativ personal. Du ansvarar för det dagliga arbetet där ni gemensamt arbetar för att möta våra patienter och deras behov på bästa möjliga sätt.

Som vårdenhetschef bidrar du till att skapa goda förutsättningar för våra medarbetare att utvecklas. Du kommer att utöver personalansvaret även ansvara för enhetens ekonomi och arbetsmiljö. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där du har ett ansvar för helheten inom såväl verksamhetsområdet som för Hälso- och sjukvården.

Som vårdenhetschef hos oss kommer du bland annat att
• styra verksamheten utifrån givna ekonomiska ramar
• ansvara för bemanning, rekrytering, kompetensutveckling, produktion, kvalitet och schema
• samarbeta tätt tillsammans med övriga chefskollegor
• ansvara för cirka 30 medarbetare
• ha nära samarbeten med både medarbetar- samt ledningsgrupp.

Hos oss får du
• arbeta tillsammans med engagerade och kunniga kollegor och medarbetare
• givna ramar med stora möjligheter att vara med och utveckla vården och verksamheten
• ett spännande arbete med goda förutsättningar att utvecklas i din roll som chef och ledare.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en trygg och kommunikativ ledare som ger klara instruktioner samt kan förmedla mål och visioner till din omgivning. Du har förmågan att anpassa din ledarstil efter individ samt situation. Det är av stor vikt att du är samarbetsinriktad och ser till verksamhetens bästa. Du tar stort eget ansvar och har förmågan att entusiasmera och uppmuntra andra att framgångsrikt uppnå mål och målsättningar.

Uppdraget ställer krav på att du är synlig i organisationen och att du följer upp angivna mål både i medarbetar- och ledningsgrupp. Du kommunicerar med transparens samt tydlighet och har viljan att vara med och utveckla verksamheten framåt.

I rollen som vårdenhetschef har du
• en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget.

Har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat inom hälso- och sjukvården så är det meriterande för tjänsten. Har du tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller chefskap ser vi det som mycket meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/279

Senaste ansökningsdatum: 2024-02-25 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Emma Sjöberg
Email: emma.k.sjoberg@regiongavleborg.se

Viktor Leander
Tel: 026- 53 17 77
Email: viktor.leander@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare