Psykolog till vuxenhabiliteringen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Vuxenhabiliteringen är en specialistverksamhet inom Region Gävleborg med ett team i Hälsingland och ett i Gästrikland. Våra målgrupper är personer som har fyllt 18 år och har en intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd, betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning efter hjärnskada i vuxen ålder eller rörelsehinder som är medfödda eller tidigt förvärvade. Målet med våra insatser är att främja vardagsfungerande och delaktighet för patienten. Vårt uppdrag är att ge specialisthabilitering som komplement till det basansvar som finns i primärvård och kommun.

Nu finns möjlighet att bli en del av vårt engagerade team och bidra till vår samhällsviktiga funktion. Kom till oss och gör skillnad på riktigt!

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett välfungerande team tillsammans med 14 kollegor med bred erfarenhet. Teamet består av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, logopeder, psykologer och administrativ personal. Tillsammans med psykologkollegor och andra professioner inom habiliteringen arbetar ni med habiliterande insatser. Du kommer arbeta enskilt och i grupp, samt samarbeta med andra samverkanspartners i övrig specialistvård, primärvård, kommuner och myndigheter. Som psykolog har du ett helhetsperspektiv i kartläggningen av behov och habiliteringsinsatser för patienter, deras närstående och andra personer i individens omgivning. Aktivt samarbete sker mellan enheterna i Hälsingland och Gästrikland, bland annat med gemensamma yrkesträffar. På enheten i Gävle finns en psykolog som är neurospecialist samt en disputerad psykolog som båda är konsultativt tillgängliga.

Som psykolog hos oss kommer du bland annat att arbeta med att
• ge information om funktionsnedsättningen och dess konsekvenser
• leda och utveckla psykoedukativa gruppinsatser som till exempel information till individer som nyligen fått diagnos autism, vardagssamtal och kommunikation, stress- och ångesthantering i relation till funktionsnedsättningen
• utreda och diagnostisera intellektuell funktionsnedsättning.

Hos oss får du
• arbeta tillsammans med andra yrkeskategorier i ett team med gott arbetsklimat
• möjlighet till ett flexibelt arbete med distansarbete viss del av arbetstiden
• möjlighet att fördjupa dig i ett intresseområde, till exempel en viss behandlingsmetod eller en av vuxenhabiliteringens målgrupper.

Vi arbetar runt om i hela Hälsingland och har mottagningar i Hudiksvall, Ljusdal, Bollnäs och Söderhamn. Tjänstens placering är i Hudiksvall vid vår huvudmottagning men det finns möjlighet att utgå från andra orter i Hälsingland efter överenskommelse.

Läs mer om våra olika förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du förmågan att självständigt planera och strukturera ditt arbete effektivt och tar ansvar för din uppgift. Du samarbetar väl med andra, kommunicerar, är lyhörd och kan hantera utmaningar på ett konstruktivt sätt. Du kommer arbeta tillsammans med teamet för att se och möta behoven inom vår region, därför är det viktigt att du har förmågan att agera och ta initiativ samt uppnå resultat. Arbetet innebär också en viss oförutsägbarhet, vilket gör att du behöver kunna ställa om och anpassa dig efter ändrade omständigheter.

I rollen som psykolog ska du
• vara legitimerad psykolog.

Då resor förekommer i arbetet kan det underlätta att ha B-körkort, men det är inget krav.

Kom och utvecklas tillsammans med oss, ansök redan idag!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 2

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/270

Senaste ansökningsdatum: 2024-03-03 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Evelina Ulander, biträdande vårdenhetschef
Tel: 0650-922 27
Email: evelina.ulander@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Patrik Arvidsson, Psykologförbundet
Tel: 026-15 58 85
Email: patrik.arvidsson@regiongavleborg.se