Biträdande rektor till Forsa folkhögskola

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Inom Trafik-, kultur- och folkhögskoleförvaltningen arbetar cirka 220 medarbetare. Vid folkhögskolorna Bollnäs, Forsa och Västerberg bedrivs folkbildning, utbildning och viss konferensverksamhet. X-trafik ansvarar för att utveckla och organisera kollektivtrafiken. Kultur Gävleborg arbetar för ett levande konst- och kulturliv i länet med utgångspunkt i den regionala kulturplanen.

Forsa folkhögskola är en modern skola som vilar på en hundraårig tradition av kunskap, bildning och kultur. Lusten att lära, eget ansvar och en hållbar livsstil med omsorg om miljön är ledstjärnor i allt vi gör. Upptäck en skola där kreativitet, samarbete och personlig utveckling står i fokus. Vi är stolta över att vår skola är både miljö- samt HBTQI-certifierad.

Nu letar vi efter dig som tillsammans med oss vill forma framtidens folkhögskola och bidra till att göra skillnad för våra deltagare!

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor på Forsa folkhögskola kommer du att i samarbete med rektor och i nära dialog med medarbetarna leda det pedagogiska utvecklingsarbetet. Du är direkt underställd rektor och ingår i ledningsgruppen tillsammans med rektor, servicechef och kurator/lokalsamordnare.

Folkhögskolan är en flexibel utbildningsform som snabbt kan ställa om till förändrade och nya förutsättningar. Som biträdande rektor deltar du i utvecklingen av kursutbudet, för att skolan ska kunna möta upp det behov som finns i omvärlden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som biträdande rektor är att
• leda och utveckla verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med ledningsgruppen
• ansvara för allmän kurs, uppdrag och projekt samt administrationen
• arbetsleda och arbeta med pedagogisk utveckling
• ansvara för personal, arbetsmiljö och ekonomi
• upprätthålla externa kontakter och delta i nätverk.

Hos oss får du
• arbeta nära deltagare och verksamhet
• bidra till människors utveckling och karriär
• vara med och forma framtiden för verksamheten.

Vill du veta mer om våra förmåner? Läs mer här! - https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är samarbetsinriktad, som främjar en god atmosfär och som bidrar till grupprocessen. Du är trygg i ditt ledarskap och trivs i en roll där du får vara med och utveckla samt påverka. Du är en kommunikativ chef som har förmågan att anpassa din ledarstil efter individen och situationen. Du kan effektivt organisera och prioritera information, uppgifter och resurser. Du använder dig av ett tillitsbaserat ledarskap som bidrar till en positiv och trygg miljö för våra medarbetare och kursdeltagare. Du har förmågan att skapa goda samarbeten med både interna och externa aktörer.

Du kommer med nya idéer och ser bortom konventionella och etablerade tillvägagångssätt. Som person är du lugn, samlad och positiv även under påfrestningar. Du förblir fokuserad på uppgiften och kan även i oklara lägen eller med begränsad information som underlag fattar lämpliga beslut.

För att lyckas i rollen som biträdande rektor på Forsa folkhögskola har du
• chefs- och/eller ledarerfarenhet
• lärarutbildning eller annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• b-körkort.

För den här tjänsten är det meriterande om du har kunskap om folkhögskolan som utbildningsform. Även kunskap om folkhögskolans intyg- och behörighetssystem är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/259

Senaste ansökningsdatum: 2024-02-27 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Emma Sjöberg
Email: emma.k.sjoberg@regiongavleborg.se

Ulrika Sahlin, Rektor
Tel: 0650-367 51
Email: ulrika.sahlin@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare