Kurator till barn- och ungdomshabiliteringen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH) är en länsövergripande specialistverksamhet där barn och unga från 0-17 år med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar är välkomna. Här kan barn och ungdomar tillsammans med deras familjer få råd, stöd och behandling för att förebygga och minska de svårigheter som funktionsnedsättningen kan medföra i det dagliga livet. Vi är cirka 35 medarbetare i Gävle som arbetar tillsammans med målet att alla barn och ungdomar ska få rätt förutsättningar att fungera så optimalt som möjligt.

Kom och gör betydelsefulla insatser tillsammans med oss!

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss har du en viktig och betydelsefull roll i habiliteringsarbetet. Du arbetar med barn och unga med autism, intellektuella funktionsnedsättningar och motoriska funktionsnedsättningar. Du ger även stödjande insatser till föräldrar och närstående. Du kommer ingå i ett tvärprofessionellt team tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut, specialpedagog, sjuksköterska, psykolog och logoped. Läkare och dietist finns även på enheten. Som kurator ansvarar du också för att ge information om samhällsstöd. Detta innebär att du även kommer samverka och samplanera med andra verksamheter såsom barnsjukvården, barnpsykiatrin, LSS, socialtjänsten och Försäkringskassan.

Som kurator kommer du bland annat att
• göra insatser individuellt och i grupp, ofta i samarbete med kollegor i teamet
• göra kartläggning av psykisk ohälsa hos barn och unga vid funktionsnedsättning samt ge behandling av lindrig/medelsvår psykisk ohälsa
• ge krisstöd till föräldrar kopplat till barn och ungdomars funktionsnedsättning
• medverka i utbildningsinsatser i olika former.

Hos oss får du
• ett givande arbete där du gör betydelsefulla insatser för både barn, unga och föräldrar
• arbeta i en trygg arbetsgrupp med hjälpsamma och stöttande kollegor med mycket glädje på arbetsplatsen
• ett självständigt och varierat arbete.

Som arbetsgivare är vi mån om dig som arbetstagare och vi arbetar därför aktivt med riktade friskvårdsinsatser för att främja en hälsosam livsstil.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du kunna samarbeta bra med andra människor, vara lyhörd och kommunikativ. Då arbetet innebär nära patientkontakt är det viktigt att du har förmåga att kunna sätta dig in i någon annans perspektiv och samtidigt bibehålla ett professionellt förhållningssätt. Du är strukturerad och kan planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt, samt hålla tidsramar. Vidare tar du hänsyn till det större perspektivet och kan, samtidigt som du förstår din roll, se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

I rollen som kurator ska du
• vara utbildad socionom.

För den här tjänsten är det meriterande om du har KBT-utbildning och/eller erfarenhet av habilitering eller arbete med habiliteringens målgrupper. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdkurator är också detta meriterande. Vi ser gärna att du har B-körkort då det underlättar arbetet.

Före erbjudande om anställning har arbetsgivaren rätt att begära ett utdrag från belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Antal platser: 2

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/267

Senaste ansökningsdatum: 2024-02-29 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Anna Persson, vårdenhetschef
Email: anna.l.persson@regiongavleborg.se

Sara Nilsson, biträdande vårdenhetschef
Tel: 026-15 80 63

Fackliga företrädare

Jennie Österberg, SSR
Tel: 026-15 92 23