Sjuksköterska till vårdavdelning i Gävle för nyfödda

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

På neonatalavdelningen vårdas för tidigt födda barn från vecka 29 samt sjuka nyfödda barn med deras familjer. Hos oss kan vårdtiden variera från några timmar till någon månad. Vi arbetar familjecentrerat där all vårdplanering samt omvårdnadsåtgärder utförs i samråd med barnets vårdnadshavare. Vi har nära samarbete med kvinnokliniken vilket innebär att vi samvårdar nyförlösta mödrar och de nyfödda barnen som har behov av neonatal kompetens.

Arbetsuppgifter

På Neonatalvården jobbar vi för att undvika alla typer av separation mellan barn och mor under nyföddhetstiden. Mor och partner är den primära vårdplatsen (hud mot hud vård) för det nyfödda barnet. Vi följer WHO`s tio steg som främjar amning.

Barn som vårdas hos oss är i behov av speciell omvårdnad. Barnen kan även vara i behov av övervakning och särskild medicinteknisk utrustning till exempel behandling med CPAP eller högflödesgrimma.

Som sjuksköterska kommer du bland annat att arbeta med
• akutsjukvård, med beredskap att gå på larm på förlossning/operation i kombination med sedvanliga uppgifter på vårdavdelning som rond, provtagningar/undersökningar etc
• planering och dokumentation av barnets vårdtid
• sjuksköterskan arbetar med att stötta vårdnadshavare att förstå det lilla barnets behov och signaler samt bli trygga och självständiga i omvårdnaden av sitt barn.

Neonatalvården har en lång introduktion under vilken vi väver in både praktisk och teoretisk utbildning. Du går med handledare under de 10 första introduktionsveckorna. Under det första året har du en egen mentor som du tar stöd av. Genom mentorskapet skapar vi trygghet i lärande och utveckling för våra nya kollegor.

Arbetet innebär tjänstgöring oregelbundna arbetstider. Schemaläggning sker i TimeCare som är ett planeringsverktyg. Nattavtal finns.

Region Gävleborg erbjuder olika typer av utbildnings möjligheter, ett friskvårdsbidrag och har en träningsanläggning. Vi på Neonatalvården jobbar mycket med lärande internt. Vi har skapat ett årshjul med utbildningar för att säkerställa fortlöpande lärande i vardagen.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker en flexibel och engagerad person som trivs i nära samarbete med andra enheter inom flödet "Nyfödd sammanhållen familj."

Som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska.

Ansök idag, intervjuer sker fortlöpande. Vi tar gärna emot ansökningar från dig som snart är färdig med din utbildning. Vill du veta mer om vår avdelning? Hör av dig så berättar vi mer.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal platser: 2

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/61

Senaste ansökningsdatum: 2024-03-01 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Anna Wielbass, vårdenhetschef
Tel: 026-15 41 34
Email: anna.wielbass@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Anneli Säärelä, Vårdförbundet
Tel: 026-15 41 24