Socionom/psykiatrisjuksköterska/psykolog

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Strömsbro Din hälsocentral har cirka 40 medarbetare med olika yrkesprofessioner och i dagsläget har vi drygt 11150 listade patienter. Vi bedriver primärvård med akutteam, läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, hembesök, BVC, psykosocialt team, arbetsterapi, fysioterapi och BVC. Vi har specialistmottagningar för diabetes och astma/kol. Vi arbetar tvärprofessionellt inom hälsocentralen och har både tvärprofessionella och yrkesgruppsvisa möten. Vi söker nu en ny medarbetare till vårt psykosociala team.

Arbetsuppgifter

Ofta utgör vi i primärvården första kontaktvägen för patienter med psykisk ohälsa. Det innebär mycket samverkan med övrig medicinsk- och rehabiliteringspersonal på hälsocentralen. Som socionom/psykiatrisjuksköterska/psykolog ansvarar du för psykosociala bedömningar och korttidsinriktade behandlingsinsatser inom det allmänmedicinska kompetensområdet vid exempelvis depressioner, ångest, stressrelaterade sjukdomar, kriser, psykosomatiska tillstånd med mera där patienten är från 18 år. Du arbetar med behovsanpassade behandlingar på individ- och/eller gruppnivå. Våra patienter har även tillgång till internetbaserad kognitiv beteendeterapi om det kan anses vara en lämplig behandlingsform. Arbetet är självständigt och kompetenta kollegor finns att rådfråga vid behov. Vi är en del av tjänsten Min vård Gävleborg som skapar möjlighet till digitala besök för att underlätta kommunikation mellan vård och patient. Tjänsten är ett komplement till dagens vårderbjudande och en viktig pusselbit för att skapa en mer tillgänglig och jämlik vård.

Hos oss får du regelbunden handledning och gott samarbete med övriga professioner på hälsocentralen. Psykosociala teamet på Strömsbro Din hälsocentral ingår även i ett större nätverk inom Region Gävleborgs regi i Gävle innehållande professionerna socionom, psykiatrisjuksköterska och psykolog, där målet är att ha ett gott samarbetsklimat där vi hjälper och stöttar varandra.

Som socionom/psykiatrisjuksköterska/psykolog hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• individuella samtal och gruppbehandlingar
• bedömning av psykisk ohälsa
• självständigt psykoterapeutiskt och psykosocialt arbete.

Hos oss får du
• arbeta i trygg arbetsgrupp där det alltid finns någon att rådfråga
• Individuell utvecklingsplan
• handledning.


Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Som person söker vi dig som ser möjligheter i förändringar och som snabbt anpassar dig genom att ändra synsätt när situationen kräver det. Vi värdesätter din förmåga att ta eget ansvar i patientarbetet, att du kan planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för att vi tillsammans ska uppnå våra gemensamma mål. Du inger ett lugn, behåller kontrollen och fokuserar på rätt saker i ansträngda situationer. Du har förmågan att bemöta patienter med respekt och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare ser vi gärna att du lyssnar till både patienter och kollegor men också kommunicerar och hanterar utmaningar på ett konstruktivt sätt när situationen kräver det.

I rollen som socionom/psykiatrisjuksköterska/psykolog ska du ha
• socionomexamen, psykiatrisjuksköterskeexamen eller psykologexamen med minst KBT steg 1-utbildning
• B-körkort.

Tidigare erfarenhet av psykosocialt och psykologiskt behandlingsarbete inom primärvård är meriterande.

Störst vikt lägger vi vid dina personliga egenskaper. Urval och intervjuer genomförs löpande under ansökningsperioden. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2023/2766

Senaste ansökningsdatum: 2023-12-31 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Birgitta Hemlin, vårdenhetschef
Tel: 072-203 31 82
Email: birgitta.hemlin@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Jennie Österberg, Akademikerförbundet SSR
Email: jennie.osterberg@regiongavleborg.se

Patrik Arvidsson, Psykologförbundet
Email: patrik.arvidsson@regiongavleborg.se