Sjuksköterska till hematologmottagningen och hematologens dagvård

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Vi söker nytt blod till vår hematologimottagning!

Hematologmottagningen är en verksamhet som har öppet dagtid måndag till fredag. Till oss kommer patienter för utredning och behandling av blodsjukdomar. Du kommer tillsammans med dina kollegor att ansvara för planering och uppföljning av olika behandlingar och provtagningar. Hematologmottagningen har ett nära samarbete med hematologiska dagvården, dit patienter med olika blodsjukdomar kommer för provtagning, behandlingar i form av blodtransfusioner, injektioner och infusioner av läkemedel.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på hematologmottagningen erbjuds du ett utmanande och omväxlande arbete. Du samarbetar med läkare, sjuksköterska och undersköterska, och du kommer även att jobba en del av tiden på vår hematologiska dagsjukvård. Till dagsjukvården kommer patienter för olika behandlingar som exempelvis cytostatika, transfusioner av blodprodukter eller andra läkemedel. Dagsjukvården bemannas av sjuksköterskor och undersköterskor.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• att samordna behandlingar och insatser
• att ansvara för uppföljning och rådgivning till hematologpatienter
• telefonrådgivning, både till patienter och närstående eller till andra vårdinstanser som vi samarbetar med
• att medverka vid läkarbesök, undersökningar och provtagningar.

Hos oss får du
• fortlöpande utbildning på enheten.

Läs mer här om våra olika förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god kommunikations- och samarbetsförmåga samt kan planera och organisera ditt arbete på ett självständigt sätt, och som tycker om att arbeta i team. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt och vilja vara med och utveckla verksamheten med oss. Arbetet kräver att du är lyhörd och värdesätter ett respektfullt bemötande till våra patienter och anhöriga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska
• ha arbetat några år som sjuksköterska.

För den här tjänsten är det meriterande om du har arbetat på mottagning eller avdelning inom hematologi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av cytostatikahantering och centrala infarter. Vi tillämpar journalsystemet Melior och det administrativa bokningssystemet Elvis, och som digitalt vårdsystem använder vi Min vård Gävleborg. Kunskaper i dessa system är meriterande.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2023/2188

Senaste ansökningsdatum: 2023-10-29 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Loretta Man, vårdenhetschef
Email: loretta.man@regiongavleborg.se

Klara Viklund , biträdande vårdenhetschef
Email: klara.viklund@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Maria Smedberg, Vårdförbundet
Email: maria.smedberg@regiongavleborg.se