Färdtjänsthandläggare till X-trafik

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

X-trafiks uppdrag är att utveckla och samordna kollektivtrafiken för så många människor som möjligt för en hållbar framtid. Detta innebär att vi organiserar både den regionala allmänna kollektivtrafiken och den särskilda kollektivtrafiken i länet. På vår enhet, serviceresor, ansvarar vi för den särskilda kollektivtrafiken. Vi är fyra medarbetare som arbetar på enheten varav två som färdtjänsthandläggare. Idag har vi uppdrag från fem av länets tio kommuner, från och med 1 januari 2024 tillkommer ytterligare en kommun.

Vi står just nu inför en digitaliseringsresa där vi går från pappersansökan till digital ansökan. Det ser vi verkligen fram emot! Vi hoppas att du vill vara med och utvecklas tillsammans med oss!

Arbetsuppgifter

Som färdtjänsthandläggare arbetar du främst med utredningar och fattar beslut om färdtjänst och riksfärdtjänst enligt gällande lagstiftning och regler som finns. Det innebär att utreda och fatta beslut för enskilda personer. Du arbetar även med att informera och kommunicera med våra medborgare och deras anhöriga, personalgrupper, kommuner och brukarorganisationer. Det kan vara över telefon, mail, digitala eller fysiska möten.

Som färdtjänsthandläggare kommer du bland annat att
• utreda och fatta beslut om färdtjänst och riksfärdtjänst
• ta emot och svara på frågor om färdtjänst och riksfärdtjänst via telefon och mail
• kontinuerligt informera kollegor, privatpersoner och samarbetspartners både muntligt och skriftligt.

Hos oss får du
• möjlighet till ett hållbart arbetsliv vilket innebär en flexibilitet i hur och var du utför ditt arbete
• arbeta i ett team tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor, där ni hjälper och ger stöd till varandra
• möjlighet att planera och lägga upp arbetsuppgifterna i samråd med kollegor.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ha vilja, intresse och förmåga att hjälpa andra. Vara lyhörd, lugn och professionell i ditt bemötande och tydliggöra frågeställningar som kan uppkomma inför eller efter att du fattat ett beslut. Även fast arbetet är självständigt ser vi att du har förmågan att samarbeta med dina kollegor. Du är generös med att dela med dig av din kompetens, kan reflektera tillsammans med och ge stöd till dina kollegor. Arbetet förutsätter att du är ordningsam och arbetar efter en viss struktur där du får stöd av vårt ärendehanteringssystem. Du tar ansvar för att ta på dig och slutföra dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Då du har kontakt med olika intressenter förutsätter vi att du kan anpassa ditt sätt att förmedla information till olika målgrupper.

I rollen som färdtjänsthandläggare ska du ha
• gymnasial utbildning
• system- och datavana, vilket förslagsvis innebär att du har vana av att arbeta i ärendehanteringssystem
• förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har en högskoleutbildning inom ett samhällsvetenskapligt område, eller annan utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning; arbetat med lagar och regler som du har behövt förhålla dig till, gjort utredningar och fattat beslut som kan överprövas.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: tillträde 1/12-23 eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2023/2130

Senaste ansökningsdatum: 2023-10-01 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Monica Westlund, enhetschef
Tel: 026-155701
Email: monica.westlund@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

John Wendler, Vision
Tel: 0270-74116
Email: john.wendler@regiongavleborg.se