Utbildningsplats med lön för sjuksköterska till strålbehandlingen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

På strålbehandlingsmottagningen arbetar 22 stycken sjuksköterskor och fem stycken sjukhusfysiker. Enheten har tre stycken linjäracceleratorer, dosplaneringssystem och datortomograf. Våra patienter kommer från hela vårt län, delar av Dalarna och norra Uppland.
Vi är ett trivsamt gäng med god sammanhållning som söker fler medarbetare. Inom verksamhetsområdet onkologi finns förutom strålbehandling även mottagning, dagsjukvård (cytostatikabehandling), vårdavdelning och palliativa team.

Arbetsuppgifter

Vi söker sjuksköterskor till strålbehandlingsmottagningen som är intresserade av att påbörja en vidareutbildning inom strålbehandling, som krävs för att kunna arbeta hos oss. Utbildningen som är på 45 hp startar vecka 9, 2024. Total utbildningstid är 30 veckors heltidsstudier på distans med fyra tillfällen i Lund.

Vi på strålbehandlingsmottagningen erbjuder bibehållen lön från studietiden. Vi som arbetsgivare bekostar nödvändiga resor och boende under studietiden samt tillhandahåller kurslitteratur. Du förväntas arbeta motsvarande heltid som sjuksköterska mellan terminerna. Naturligtvis har du rätt till semester och andra förmåner enligt kollektivavtal.

Kursinnehåll:
- Allmän Onkologi, 7.5 hp
- Organspecifik Onkologi, 7.5 hp
- Omvårdnad vid strålbehandling, 15 hp
- Verksamhetsförlagd utbildning i strålbehandling, 15 hp

Som sjuksköterska på strålbehandlingsmottagningen ställs särskilda krav på dig. Du arbetar nära cancerpatienten som genomgår en viktig, i många fall livsavgörande behandling. Just detta gör arbetet så spännande och intressant. Strålbehandling är under stark utveckling med nya behandlingsmetoder och teknik. Arbetet kräver känsla för patienten och goda omvårdnadskunskaper, men även ett intresse för teknik, för att uppskatta utbildningen och yrket.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är van att ta eget ansvar, lyhörd och har ett gott bemötande. Vi kommer lägga stor vikt vid att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund:
- Professionalism & ansvar.
- Respekt & ödmjukhet.
- Öppenhet & ärlighet.

Som sjuksköterska hos oss ska du
• vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• kunna kommunicera på svenska i tal och skrift.

Yrkeserfarenhet som legitimerad sjuksköterska två eller flera år ser vi som meriterande.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Start 2024-02-26.

Antal platser: 3

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2023/2153

Senaste ansökningsdatum: 2023-10-01 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Annette Åström, vårdenhetschef
Email: annette.astrom@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Annette Sköld, Vårdförbundet
Email: annette.skold@vardforbundet.se