Sjuksköterska till subspecialiserad mottagning

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Detta är en tjänst som utlyses utifrån att vi har flera erfarna specialistutbildade sjuksköterskor som inom de närmaste åren kommer gå i pension. Därför finns nu en unik chans att få gå bredvid och lära sig om psykiatri och samtal av mycket kompetenta kollegor.

Tjänstens huvudplacering är tänkt att vara i team 4 som arbetar särskilt med långtidssjuka patienter, till exempel med bipolär sjukdom och/eller personlighetssyndrom där vi oftast följer patienter under lång tid. Dock är vi lyhörda ifall man har några särskilda arbetssätt eller patientgrupper man brinner för särskilt eftersom vi är en stor mottagning med brett uppdrag.

Arbetsuppgifter

Behandlingsteamet är grunden där vården och insatserna gemensamt bedöms och diskuteras i relation till varje patient. Det individuella arbetet är till stor del självständigt utifrån att man bokar in och planerar sina egna besök. Det här är en arbetsplats med möjlighet till utvecklande möten med människor, möjlighet till att utvecklas inom psykiatrisk omvårdnad och samtal om intresset finns. Vi arbetar i multiprofessionella team där vi vet att det blir bättre vård ifall vi arbetar tillsammans. En fast läkare finns i teamet. Samverkan sker även med vår heldygnsvård och jourverksamheten i huset.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat arbeta med att
• ha regelbundna kontakter med patienter via samtal och läkemedelsuppföljningar
• delta i mottagningens telefonrådgivning och medicinhämtning.

Hos oss får du
• extern handledning som nyanställd.

Är du ambitiös och besitter förmåga att entusiasmera finns på sikt olika karriärvägar så som; specialistutbildning, vårdledaruppdrag, handledare och breddad tjänst som resurs mot avdelningarna.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill göra skillnad för våra patienter och är intresserad av psykiatriskt arbete. Detta kräver en god empatisk förmåga men också ett driv att samverka med andra utifrån patientens behov. Eftersom denna tjänst har ökad möjlighet för att gå bredvid erfaren mentor är den personliga lämpligheten viktigare än tidigare erfarenhet av psykiatriskt arbete. Vi vill särskilt hitta de individer som brinner för att hjälpa och stödja de personer som beroende av sin psykiska ohälsa har en tung livssituation och låg livskvalité över tid.

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska.

För den här tjänsten är det meriterande om du har specialistutbildning med inriktning mot psykiatrisk vård.

Vid anställning ska ett godtagbart utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister uppvisas.
Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Vi ser gärna att man lämnar referenser i samband med intervju.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2023/2128

Senaste ansökningsdatum: 2023-10-14 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Josef Neib, vårdenhetschef
Tel: 026-53 15 26
Email: josef.neib@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Susanne Falk, Vårdförbundet
Tel: 026- 15 53 60
Email: susanne.i.falk@vordforbundet.se